Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener 8 Mart Kadınlar Günü’nde Virginia Woolf’u andı, Nâzım Hikmet şiiri okudu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Toplantıyı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle İkinci Meşrutiyet döneminde kadınların hak arayışı ile özdeşleşmiş Beyaz Toplantılar’a benzeten Akşener, kadınların tarih boyunca “Kendilerine Ait Bir Oda” için mücadele ettiğini vurguladı. Nâzım Hikmet’in şiirinden dizeler okuyan Akşener, seçimlere işaret ederek “O sandık, er ya da geç gelecek. Sadece cumhurbaşkanını veya milletvekillerini belirleyeceğimiz bir seçim olmayacak. Bu seçim, İYİ ile kötü arasında olacak. Ve o gün geldiğinde, İYİ’ler mutlaka kazanacak” dedi. Akşener’in konuşma metninde ‘iyi’ kelimesi partinin ismini yansıtacak şekilde büyük harflerle yazıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Beyaz kıyafetlerin giyildiği toplantıya “Beyaz Buluşmamıza sefalar getirdiniz” diyerek başlayan Akşener, Osmanlı dönemi feministi olarak bilinen Fatma Nesibe Hanım’ı andı. Akşener, grup toplantısını kadınların hak arayışı için 1911 yılında bir konakta beyazlar giyerek yaptığı toplantılara benzetirken feminist yazar Virginia Woolf’un “Kendine Ait Bir Oda” kitabını hatırlatarak, kadınların tarih boyunca bunun için mücadele ettiğini dile getirdi.

“Nâzım Hikmet, dizelerinde ne güzel ifade ediyor…”

Dünyada enflasyonun her şeye rağmen düşük olduğunu vurgulayan Akşener, “Bizde yüksek olması, beceriksizlikten başka bir şey değildir. Buradan, iktidardakilere seslenmek istiyorum; sizin enflasyonu düşürmeye niyetiniz de, gücünüz de, bilginiz de, ekibiniz de yok” dedi ve ekonomiye dair önerilerini sıraladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “bay kriz” diye hitap eden Akşener “Bay kriz ve arkadaşları başka işlerle uğraşıyorlar” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mesela, rantçılarla yeni işbirlikleri kovalıyorlar. Az sayıdaki düzgün bürokratın ayağını kaydırıp, yerlerine emir erlerini yerleştirmenin hesabını yapıyorlar. Kalan son birkaç bağımsız medya kanalını, nasıl susturacaklarını planlıyorlar. Saray medyasının haber merkezleri, bu gerçekleri hangi yalanlarla örteceklerinin hesabını yapıyor. Sarayın maaş bağladığı binlerce trol, sosyal medya hesaplarımıza yapacakları saldırıları planlıyor. ’Millet’ sözünü, dillerinden düşürmeyip, attıkları her adımla, yaptıkları her yanlışla, millete düşmanlık ediyorlar. Nâzım Hikmet, dizelerinde ne güzel ifade ediyor; ‘Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim, akarsuyun, meyve çağında ağacın, serpilip gelişen hayatın düşmanı.'”

Bekir Pakdemirli’nin istifası

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “istifasını” hatırlatırken “Geçen hafta, ‘fakir köylü Hatçe kadına, ırgat Süleyman’a düşman’ olan Tarım Bakanı, görevinden, ‘affedildi’” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin, zamanında, öve öve bitirilemeyen yıldızlar kadrosundan, bir üstün liyakatli yıldız daha, bir gece ansızın sessizce kaymış oldu. Yurt genelinde çiftçilerimiz, bu arkadaşımızın ‘affını’, gayet anlaşılabilir bir coşkuyla karşıladı. Sayın üretici düşmanı bakana hayatta başarılar diliyor; aynı, ziyadesiyle feyiz aldığı, eski damat bakanın yaptığı gibi, yandaş yayınlardan çıkaracağı, ‘66 adımda Türk Tarımı’ isimli kitabını, sabırsızlıkla beklediğimi, huzurunuzda ifade etmek istiyorum.” 

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir kitap yazdığını açıklamıştı ve dün de kitabın cuma günü (11 Mart) kitapçılarda satışa sunulacağı ve adının da “Burası Çok Önemli, Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye” olacağını duyurmuştu.

Ne oldu nassa?”

Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasını eleştiren Akşener, Erdoğan’a şöyle seslendi:

“Hani, nas vardı? Ne oldu nassa? Hazreti Nuh’un gemisine konan güvercinin ağzında zeytin dalı var. Yüce Rabbim Kuran’da, o ağaç üstüne yemin ediyor. Bu zalimliğe yol verirken, Sure-i Tin (Tin suresi) hiç mi aklına gelmedi? Sayın Erdoğan, geceleri elinde kalemle bekliyor. ‘Geçerken uğradık, şöyle bir rantımız var’ diyene, basıyor imzayı. Ancak gariptir, o kalemi bir gün de, milletin menfaatine kullanmayı akıl etmiyor, edemiyor. Çünkü bu arkadaşımız artık milletin değil, rantçıların adamı. Bugün gelinen noktada biz artık, bir siyasi partiyle mücadele etmiyoruz.”

Hamasi sözler

Erkekleri, “her mevsim çiçek dağıtan ılıman iklim meyvesine” benzeten Akşener, Bugün bol miktarda, sahte gülüşler göreceğimiz, hamasi sözler duyup, içi boş vaatler dinleyeceğimiz bir gün” dedi ve şöyle devam etti: “Varlığını Türk varlığına adayanlar, milleti yoklukla, yoksullukla boğuşurken, yazlık saray peşinde koşmaz. İşi gücü bırakıp, kupon arazi kovalamaz. Servet peşinde koşanlar için alınan, haram kararlara, sessiz kalmaz, kalamaz. O sandık, er ya da geç gelecek ve o sandık geldiğinde, biz de bir seçim yapacağız. Bu seçim, sadece cumhurbaşkanını veya milletvekillerini belirleyeceğimiz, bir seçim olmayacak. Bu seçim, İYİ ile kötü arasında olacak ve o gün geldiğinde, İYİ’ler mutlaka kazanacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.