Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 29. hafta heyecanı başladı: Trabzonspor, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor

Süper Lig’de 29. hafta heyecanı, dün (12 Mart) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Lider Trabzonspor, küme düşme hattında yer alan Göztepe’yi 4-2 mağlup etti.

Günün diğer maçlarında Atakaş Hatayspor, sahasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup ederken, küme düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada ise Kasımpaşa, Çaykur Rizespor’u 3-1 yendi. Öte yandan Altay, sahasında konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 1-0 ile geçti. 

Trabzonspor, Göztepe’yi ateş hattına attı

Trabzonspor, Süper Lig’in 29. haftasında Göztepe ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maç hızlı başladı. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan karşılaşmanın gol perdesini ise konuk ekip açtı. 31. dakikada sol taç çizgisinden Berkan Emir’in pasına hareketlenen Halil Akbunar, yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır’ı avladı ve takımını öne geçirdi. Ancak Göztepe’nin gol sevinci oldukça kısa sürdü. 34. dakikada Andreas Cornelius’un pasında top ile buluşan Anthony Nwakaeme, ceza yayı üzerinde yakın köşeye yaptığı vuruşta skora dengeyi getirdi. Nijeryalı yıldız, böylelikle bu sezonki 12. golünü kaydetmiş oldu. Beraberlik golünün ardından seyircisinin desteğini arkasına alan Trabzonspor, 37. dakikada Abdülkadir Ömür ile öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Edin Visca’nın pasına hareketlenen Abdülkadir, bekletmeden yaptığı vuruşta takımını öne geçiren isim oldu. Ancak Trabzonspor, soyunma odasına önde gitmeyi başaramadı. Sol kanattan gelişen Göztepe atağında Ndiaye’nin pasıyla son çizgiye hareketlenen Berkan Emir, yaptığı ortada Soner Aydoğdu’yu top ile buluşturdu. Soner ise yaptığı şık vuruşta skorda dengeyi sağladı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 2-2’lik eşitlik ile sona erdi. 

Lider Trabzonspor, Medical Park Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına fırtına gibi başladı. Djaniny’nin 49. dakikadaki golü ile öne geçen bordo-mavililer, 53. dakikada ise Abdülkadir Ömür ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Trabzonspor’da Abdülkadir, bu sezon attığı gol sayısını böylelikle altıya çıkarmış oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor avantajını korumayı başaran Trabzonspor, Göztepe’yi 4-2 mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşüne devam etti.

Göztepe’yi 4-2 yenen Trabzonspor, puanını 70’e çıkardı ve liderliğini korudu. Üst üste altıncı mağlubiyetini alan İzmir temsilcisi ise 27 puanda kaldı. 

Bu sezon Süper Lig’de 70 puana ulaşan Trabzonspor, lig tarihinde 29. maçlar itibarıyla daha fazla puanı sadece 1995/96 sezonunda toplamıştı (73).

Süper Lig’in 29. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Atakaş Hatayspor 3-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Altay 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa 3-1 Çaykur Rizespor

Trabzonspor 4-2 Göztepe

Süper Lig’in 29. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

13 Mart Pazar

Yukatel Kayserispor-İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir-Fraport-TAV Antalyaspor

Adana Demirspor-Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe

14 Mart Pazartesi

Galatasaray-Beşiktaş

GZT Giresunspor-Gaziantep FK

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.