Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (114): “Herkes faiz artırırken…”

ParaPolitik programının bu haftaki bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırma kararının dünya piyasalarındaki etkisini değerlendirdi. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasının piyasaların beklentisine uygun olduğunu vurgulayan Karatepe, “Önemli para birimlerine sahip ülkelerde faizler artırılırken Türkiye’de sabit tutulmasının sonuçlarını göreceğiz. Merkez Bankası enflasyonun sorumluluğunu savaşa yıkarken, Bakan Nebati yükselen kurlara yıkıyor. Fakat kurların yükselmesinin başlangıçta kendi (rekabetçi kur) tercihleri olduğunu unutmuş görünüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.