Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Nevrozu’nda 298 gözaltı: 74 çocuktan 42’si ailelerine teslim edildi, 174 kişi serbest bırakıldı


Diyarbakır’da dün (21 Mart) düzenlenen Nevroz kutlamalarında 74’ü çocuk 298 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 74 çocuktan 42’si ailelerine teslim edildi, 174 kişi de serbest bırakıldı. 32 çocuk adliyeye sevk edilirken, 50 yetişkinin işlemleri sürüyor.

Slogan atanlar bırakıldı, flama ve bayrak taşıyanlar adliyeye sevk edildi

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Mehmet Emin Gün, Nevroz kutlamaları sırasında gözaltına alınan 298 kişiden 74’ünün 18 yaşından küçük çocuklar olduğunu belirterek, “Gözaltına alınanlardan 74’ü çocuk şubesine götürülmüş. Burada 15-20 kişinin zor kalacağı nezarethanelere 40-50 çocuk yerleştirilerek kötü muamele yapılmış. Daha sonra müdahale etmemiz üzerine çocukların bir kısmı Göçmen Şubesi’ne götürüldü. Yapılan işlemlerin ardından 74 çocuktan 42’si sabaha karşı ailelerine teslim edildi. Emniyet çocukları, slogan atan ve flama bayrak taşıyan diye gruplara ayırmış. Slogan attıkları iddia edilenler bırakıldı, diğerleri bugün adliyeye çıkarıldı” dedi.

Avukat Gün, gözaltına alınanlar arasında yasaya göre gözaltına alınmaması gereken12 yaşından küçük bir çocuğun da bulunduğunu ve bu durum ortaya çıkınca çocuğun ailesine teslim edildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.