Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi 4 Ocak eylemi davasında ikinci duruşma yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde, 4 Ocak’taki protesto gerekçesiyle gözaltına alınan 29 öğrenci hakkındaki dava devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde, 4 Ocak’ta kampüs önünde düzenlenen protesto gerekçesiyle gözaltına alınan 29 öğrenci hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün (31 Mart), İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kampüs kapısına kelepçe takılan görüntülerle hatırlanan eylem gerekçesiyle gözaltına alınan farklı üniversitelerden öğrenciler, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” ve “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçlamalarından biri ya da ikisiyle yargılanıyor.

Bugünkü duruşmaya üç sanık katıldı. Beyanda bulunan öğrenciler, haksız buldukları rektör atamasına tepki göstermek için katıldıkları eylemin hukuksuz olduğunu düşünmediklerini, anayasal haklarını kullandıklarını, polisin kendilerini darp ettiğini anlattı. Suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlarını talep ettiler.

Öğrencilerin avukatları, suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığını savunarak derhal beraat talebinde bulundu. El konulan dijital materyallerin iadesini ve adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Savcı, eksik hususların giderilmesini, el konulan dijital materyallerin iadesinin bu aşamada reddini talep etti. 

Mahkeme başkanı, beyanda bulunan öğrenciler hakkındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasına, dijital materyallerin iadesi talebinin bu aşamada reddine, beyanda bulunmayan iki öğrenci hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Gelecek duruşma 30 Haziran’da.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.