Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kanun Dışında: Serseriler, gangsterler, dolandırıcılar, soyguncular” – Cengiz Erdinç ile söyleşi

Kanun Dışında: Serseriler, gangsterler, dolandırıcılar, soyguncular” kitabını, kitabın yazarlarından araştırmacı gazeteci Cengiz Erdinç ile konuşuyoruz. Türkiye’nin yeraltı dünyasının renkli isimlerine yer verilen kitap, Cengiz Erdinç ile Murat Toklucu’nun emeklerinin ürünü. Kanun Dışında, Osmanlı’nın son dönemlerinden 2000’li yıllara kadar çeşitli suçlarla ün kazanmış simâların “mesleklerine ve sanatlarına” nasıl giriş yaptıklarını, Türkiye medyasında nasıl yer aldıklarını ve kanun dışında çalışmakla beraber kolluk kuvvetleriyle nasıl temaslar halinde olduklarını anlatıyor.

Kitabın önsözünde yer alan “Her devir kendi suçlusunu yaratır” ibaresinden yola çıkarak, “Bugünün suçlusu kim?” diye sordum Erdinç’e. Ona göre bu dönem dolandırıcılarının en çok tercih edeceği yöntem kripto paralar ve diğer yeni gelişen parasal teknolojiler olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.