Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moda Sahnesi’nin elektriği yeniden kesildi – Kemal Aydoğan: “Mart ayının faturasını da ödemeyeceğiz”

İstanbul-Kadıköy’deki Moda Sahnesi, ocak ve şubat aylarında gelen yaklaşık 20’şer bin liralık elektrik faturalarını ödememe kararı almıştı. Enerjisa Enerji A.Ş.’den gelen görevliler bugün (5 Nisan) Moda Sahnesi’nin elektriğini ikinci kez kesti. Moda Sahnesi’nden yönetmen Kemal Aydoğan ile elektriklerin kesilmesini ve bundan sonra ne yapacaklarını konuştuk.

Elektrikte kademeli tarife uygulaması ve yüzde 125’lik zam, ticarethane olarak tarifelendirilen özel tiyatrolarından biri olan Moda Sahnesi’ni de ekonomik olarak zor durumda bıraktı. Elektrik zamlarından önce Moda Sahnesi’ne yaklaşık 7 bin lira fatura gelirken zamlardan sonra ortalama 20 bin lira gelmeye başladı.

Elektrikler yeniden kesildi 

Moda Sahnesi, zamlara tepki olarak ocak ve şubat aylarında gelen yaklaşık 20’şer bin liralık faturalarını ödememe kararı almıştı. 10 Mart günü elektrik şirketinden gelen yetkiler sahnenin elektriğini kesmiş, yaklaşık beş saat sonra sahnenin elektrikleri “faturanın ödendiği” iddia edilerek yeniden açılmıştı. Moda Sahnesi yetkilileri ise faturayı kendilerinin ödemediğini duyurmuş ve ödeyen kişinin kim olduğunu öğrenmek için dilekçe yazmıştı. 

Bugün (5 Nisan) elektrik şirketinden gelen yetkililer, sahnenin elektriğini yeniden kesti. Sahnenin büyük salonu karanlığa gömülürken, sahne yetkilileri akşam karanlıkta oyun oynanacağını söyledi. Bu akşam 20.30’da Taner Barlas ve Ekin Aksu’nun oynadığı “Öteki (Diktat)” oyunu sahnelenecek. 

“Sermayeyi zengin etmek için bu ülkenin vatandaşı değiliz”

Elektrik kesildikten sonra Medyascope’a konuşan yönetmen Kemal Aydoğan, “Mart ayının da faturasını ödemeyeceğiz. Bu bizim problemimiz değil. Bu kültür-sanat alanlarını düzenleyen kurumların, yetkililerin problemi, en başta Kültür Bakanlığı’nın problemi, sonra İBB ve Kadıköy Belediyesi’nin problemi” dedi. 

Böyle bir faturayı ödemelerinin beklenemez olduğunu dile getiren Aydoğan, “Biz başından beri söylüyoruz: Hem kültür-sanat hayatı hem de evlerindeki insanlar için hayat kolaylaştırılmalı. Bu zamların bedeli vatandaşlara ödettirilemez. Sermayeyi zengin etmek için bu ülkenin vatandaşı değiliz. Bu ülkenin vatandaşlarının rahat bir biçimde yaşamasını sağlamakla görevli devlet, bence bir an önce bunu yapmalı” diye konuştu ve kültür sanat mekanlarının faaliyetlerinin düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Faaliyetlerini durdurmayacaklarının altını çizen Aydoğan, bu akşam sahnelenecek oyuna seyircileri ışıldaklarıyla davet etti ve yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmelerini beklediklerini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.