Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

RTÜK, Euronews’in “internet yayın lisansı alma” zorunluluğunu kaldırdı

RTÜK’ün Euronews için internet yayın lisansı alma şartı, Euronews’in lisansa tabi bölümlerini değiştirmesi sonucu kaldırıldı. Deutsche Welle (DW) ve Voice of America (VOA) ise RTÜK’ün lisans başvurusu yapma şartını ve aksi halde erişimin engelleneceği açıklamasını mahkemeye taşımıştı. Konuya ilişkin Ankara Sulh Ceza Hakimliği karar verecek. 

RTÜK, 9 Şubat’ta DW, VOA ve Euronews sitelerinin lisans başvurusu yapmaları gerektiğini, başvuru yapılmaması halinde internet sitelerinin erişime engelleneceğini duyurmuştu. Haber sitelerine, 21 Şubat’tan itibaren üç gün süre tanındı. DW, lisans başvurusunda bulunmayacağını ve konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı. VOA ise, itiraz edeceğini belirtmişti. Euronews, yayın içeriğinde değişiklik yaparak, video içeriklerini kaldırdığını belirterek RTÜK’e bildirdi. Konuyu değerlendiren RTÜK, “yayın tekniğini değiştirdiği” için, Euronews’ün lisans alma zorunluluğunu kaldırdı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, kararı, twitter hesabından duyurdu.

RTÜK Üyesi Okan Konuralp ise aynı konuda twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.