Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genişliği 137 kilometre, ağırlığı 500 trilyon ton: NASA, şimdiye kadar görülen en büyük kuyrukluyıldızı keşfettiklerini duyurdu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), şimdiye kadar görülen en büyük kuyrukluyıldızı keşfettiklerini açıkladı. Normalden 50 kat daha büyük bir çekirdeğe sahip olan kuyrukluyıldızın, saatte 22 bin mil hızla Dünya’ya doğru ilerlediği kaydedildi.

NASA’dan paylaşılan açıklamada, Hubble Uzay Teleskopu’nu kullanan gökbilimciler sayesinde varlığı tespit edilen kuyrukluyıldızın ağırlığının 500 trilyon ton, genişliğinin ise 137 kilometre olduğu bilgisi paylaşıldı.

Güneş sisteminin en büyük kuyrukluyıldızına, kendisini keşfeden gökbilimciler Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein’in soyisimleri verildi: “Bernardinelli-Bernstein.”

Normalden 50 kat daha büyük bir çekirdeğe sahip kuyrukluyıldızın, saatte 22 bin mil hızla Dünya’ya doğru ilerlediği fakat bu durumun gezegen için bir tehdit oluşturmadığı belirtildi.

Bernardinelli-Bernstein’ın 2031 yılında Dünya’ya en yakın konuma gelecek fakat o zaman bile Dünya’dan 1,6 milyar kilometre uzakta olacak.

Kaliforniya Üniversitesi’nden gökbilimci David Jewitt, daha önce bu kadar uzun mesafeye rağmen bu kadar parlak görünmesi nedeniyle kuyrukluyıldızın çok büyük olabileceğini tahmin ettiklerini belirtti ve “İşte şimdi bunu teyit ediyoruz” dedi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.