Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus oligark Abramovich’in 7 milyar dolarlık malvarlığı donduruldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus oligark Roman Abramovich’in, Manş Adaları’ndaki 7 milyar dolarlık malvarlığı Jersey yönetimi tarafından donduruldu.

Manş Adaları’nın en büyüğü Jersey’deki Kraliyet Mahkemesi, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin yaptırım uyguladığı Rus oligark Roman Abramovich’in 7 milyar dolardan fazla malvarlığını dondurma kararı aldı.

Jersey Hukuk Memurları Departmanı, Jersey Kraliyet Mahkemesi’nin Abramovich’in 7 milyar dolardan fazla varlığını dondurduklarını açıkladı ve polisin adada Abramovich’in ticari faaliyetlerini yürüttüğü yerlerle bağlantılı olduğundan şüphelenilen mülklerde arama yaptığını açıkladı.

Net serveti 13,9 milyar dolar

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin yaptırım uyguladığı Abramovich’in Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre net serveti 13,9 milyar dolar.

Nisan ayının başlarında Karayipler ülkesi Antigua ve Barbuda, İngiltere’nin Abramovich’e ait yatlara el koymasına yardım edebileceklerini açıklamıştı. Abramovich ile bağlantılı olduğu tahmin edilen 1,2 milyar dolar değerindeki süperyatlar da Türkiye’nin güneybatısına demirlemişti.

Zelenskiy’den Biden’a: “Yaptırımları bekletin”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Wall Street Journal’ın haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden barış görüşmelerinde arabuluculuk rolü üstlenebileceği gerekçesiyle ABD Başkanı Joe Biden’dan Rus oligark Roman Abramovich’i hedef alan yaptırımların bekletilmesini istemişti.

Abramovich, Rus ve Ukraynalı heyetlerin İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen müzakerelerde de yer almıştı.

Şu haberlere de göz atabilirsiniz:

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.