Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜGVA arazisi bedelsiz olarak İBB’den alınıp Eyüpsultan Belediyesi’ne devredildi, öğrenci biletlerine yüzde 40 indirim yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi nisan ayı dördüncü oturumu bugün (14 Nisan) Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı meclis oturumunda AKP grubu, öğrenci biletine yüzde 40 indirim teklifini getirdi. Teklif, İBB Meclisi’nde oyçokluğuyla kabul edildi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi arazisi de bedelsiz olarak İBB’den alınarak Eyüpsultan Belediyesi’ne verildi.

İBB’nin geçen hafta Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşımaya yüzde 40’lık zam yapmasından sonra Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrenci biletlerine yüzde 40’lık indirim teklifini İBB Meclisi’ne getireceklerini açıklamıştı.  

İBB Meclisi’nin nisan ayı ilk oturumunda teklif alt komisyona havale edildikten sonra bugün, İBB Meclisi’ne geldi. Öğrenci biletlerine yüzde 40’lık indirim teklifi oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan yüzde 40’lık indirimin ardından 3,74 lira olan öğrenci bileti 2,67 kuruşa, 109 lira olan abonman ücreti ise 78 liraya düştü. 

TÜGVA arazi bedelsiz olarak İBB’den alındı

Toplantıda ayrıca, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi arazisi AKP’li meclis üyelerinin oyları ile İBB’den alınıp 10 seneliğine bedelsiz olarak AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne devredildi. 

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu’nda (YİK) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili  Tevfik Göksu ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de yer alıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.