Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret etti.

İstanbul Harbiye’deki Anarad Hığutyun Binası’nda yapılan görüşmeye Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Heyeti Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink karşıladı. 

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

“Gerçek katillere ulaşmalı”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

“İktidarımızda bazı karanlık güç odakları ile mücadele edeceğimizi ve daha sonra mağdurlarla helalleşeceğimizi anlatmak için buraya geldik. Büyük acılar yaşanan bir ülkeyiz. Bunu hak etmiyoruz. Hepimiz huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Birliğimiz buna, huzura bağlı. Beraber yaşamak, beraber gülmek, yeri gelirse beraber ağlamak beraber kucaklaşmak, sevgiyi büyütmek, bütün hedefimiz bu olmalı.  Bunun için buraya geldik.

Karanlık mihraklarla mücadele etmek ve daha sonra helalleşmek temel hedefimiz olmalı.

Hrant Dink’in tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı. Eğer siz karanlık güç odakları ile mücadele edeceğim diye yola çıkıyorsanız gerçek katillere ulaşmalı ve bulmalısınız. O zaman bu toplumda biz helalleşme düzeyine gelmiş oluruz, helalleşebiliriz.

“Karanlık odaklar aydınlığa çıkarılmalı”

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rakel Hanım’ın çok güzel bir sözü var, ‘Bir çocuktan bir katil yaratan o derin karanlık.’ Çetelerle, yeraltı dünyasıyla işbirliği yapan derin karanlığı mutlaka aydınlatmak zorundayız. Devletin içinde çöreklenen o kişileri devletin içinden çekip çıkarmamız lazım. O zaman biz bu ülkede huzuru sağlarız. 

Benim bütün hedefim bu güzel ülkede beraberce, huzur içinde yaşamak. Eğer bu güzel ülkeye bir miras bırakacaksak o mirasım sevgi olacak, barış olacak. Sevgiyle ve barışla hep birlikte kucaklaşacağız.

Bizi kabul ettiği için Rakel Hanım’a çok teşekkür ederim. Acılarını biliyorum. Yaşadığı acıların farkındayım. Bir çocuğu karanlık bazı odaklar kurşun sıkar hale getiriyorsa o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkarılması lazım. Bunun mücadelesini de beraber yapacağız. Bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip burada helalleşmeyi sağlayacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.