Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da özel hastane tartışması: Mahalleli, Güven Hastanesi’nin yeni bina inşasını onaylayan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararına itiraz etti

Ankara’nın Ayrancı semtinde oturan mahalleli, Güven Hastanesi’nin bölgeye yeni bina inşa edebilmesi için verilen imar planı değişikliği kararına itiraz etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan itiraz dilekçelerinde, Belediye yetkililerinin bölgede yeni bir hastane binası yapılmasının uygun olmadığı yönündeki tespitlerine dikkat çekildi.

Güven Hastanesi, Ankara’nın Ayrancı semtindeki binasını yeşil alana doğru genişleterek uzaktan “sağlık hizmeti” verecek bir yapı inşa etmek için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay almıştı. Medyascope’a konuşan Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Süleyman Demircan, karara dair fikirlerinin alınmadığını, kararın gerekçesinin kendilerine bildirilmediğini, kararı askıdayken öğrendiklerini dile getirerek tepki göstermişti.  Ağaçlıklı yürüyüş yolunu tehdit eden yapılaşmaya karşı imza kampanyası başlatan mahalleli, askı sürecinde olan karara ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi sundu.

“Çelişki, anlaşılabilir değil”

Dilekçede, ilgili bölgede yeni bir hastane binası bulunmasının çevreye etkilerine dair Belediye yetkilileri tarafından yapılan incelemelere dikkat çekildi. Yetkililer tarafından yapılan incelemede “…bu kadar yoğun nüfusun olduğu bir bölgede yeni bir sağlık alanı için yer ayrılması yerine ulaşımın daha erişebilir olduğu yerlerin tercih edilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varıldığı” fakat verilen imar değişikliği kararının bu tespitle çeliştiğinin anlaşılabilir olmadığı kaydedildi. Belediye Meclisi kararında dikkat çekilen değerlendirme şöyle:

“Söz konusu plan değişikliği teklifinde otopark çözümüne ilişkin herhangi bir konuya değinilmediği, 1298 ada 100 ve 102 sayılı parsellerin Güven Hastanesinin hemen yanında yer alacağı düşünülürse otopark için bir çözüm üretilmesinin gerekli olduğu, Güven Hastanesinin bile otopark problemi yüzünden sokak üzerinde ne kadar sıkışıklık yarattığının aşikar olduğu, yeni yapılacak sağlık tesisi ile birlikte yolun tamamen kullanıma kapanması ve burada oturan mahalle sakinlerine sıkıntı yaratacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca tek yönlü ve sokak üzerinde sağlı sollu park yapıldığı için tek şerit bir yol üzerinde bulunan Güven Hastanesi bile trafikte bu denli yoğunluk yaratırken, aynı sokak üzerinde ikinci bir sağlık tesisi alanının bulunmasının da yolu tamamen kapatacağı, bu kadar yoğun nüfusun olduğu bir bölgede yeni bir sağlık alanı için yer ayrılması yerine ulaşımın daha erişebilir olduğu yerlerin tercih edilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varıldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler