Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceyda Yüksel davasında bir tanığın zorla getirilmesine karar verildi

Ceyda Yüksel 20 Ağustos 2020’de, Serkan Dindar isimli erkeğin İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmuş, vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan cam kesiklerinden dolayı hayatını kaybettiği ve kolunun derin kesikten dolayı kopmak üzere olduğu belirlenmişti. Olay yerinden kaçan, daha sonra gözaltına alınan ve 400 promil alkollü olduğu tespit edilen Dindar, önce olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını söylemiş, sonra Yüksel’in intihar ettiğini iddia etmişti. Dindar’ın tutuklu olarak yargılandığı davada sekizinci duruşma bugün İzmir Adliyesi’nde görüldü. 

Duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatı, Ceyda Yüksel’in ailesi ile “kasten öldürme” ve “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan yargılanan Serkan Dindar hazır bulundu. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Karabağlar Kent Konseyi Şiddetle Mücadele Grubu da takip etti.

Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi, tanık dinlenecek

Mahkeme başkanı, sanığın ellerindeki yara izlerinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’ndan rapor alınması gerektiğini belirtti.

Duruşmada söz alan müşteki avukatları, hiçbir celseye katılmayan tanık S.S.’nin dinlenmesini ve sanık hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden rapor alınmasını, sanıktan S.S.’ye attığı tehdit içerikli olduğu iddia edilen mesajların sorulmasını talep etti.

Tutuklu sanık Serkan Dindar, Ceyda Yüksel’in tanık S.S.’ye kendilerine uyuşturucu madde getirmesi için 100 lira verdiğini, S.S.’nin gelmemesi üzerine de mesajı attığını, tanığa bu hususun sorulabileceğini söyledi. Suçsuz olduğunu öne süren Dindar, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden rapor alınması talebini reddederken, tanık S.S.’nin zorla getirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Dokuzuncu duruşma, 5 Temmuz 2022’de saat 14.00’te görülecek.

“Katil ambulansı 26 dakika sonra aradı”

Anne Filiz Demiral, 21 Ocak’ta görülen yedinci duruşmadan sonra Medyascope‘a yaptığı açıklamada, “Duruşmalarda verdiği ifadeler birbirini tutmuyor. Ceyda ona ‘Ambulans çağır’ dediğinde, dışarı çıkıp sigara içiyor, arkadaşını arıyor, kızım hakkında küfürlü konuşup ambulansı ondan sonra arıyor. Yani toplam 26 dakika sonra ambulansı arıyor. Benim kızım o 26 dakikada kan kaybından öldü” demişti.

“Müebbet istiyorum

Ceyda Yüksel’in babası Ahmet Yüksel de Medyascope‘a konuşarak dava sürecini anlatmış, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istemiş ve İstanbul Sözleşmesi’nin devam etmesi çağrısında bulunmuştu.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.