Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (119): “YUVAM hesabı yüksek döviz faizi ödeyecek”

ParaPolitik programının bu haftaki bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım (YUVAM) hesabı hakkında değerlendirmelerde bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin çarşamba günü (20 Nisan) yapılan grup toplantısında YUVAM hesabının döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi verdiğini söylemişti.

İktidarın, kur krizini yönetmek için yabancılara döviz üzerinden yüksek faiz vermeyi planladığını belirten Karatpe, “Faize karşı olduğu için TL faiz oranlarını indirenler bunun yarattığı döviz krizini yönetmek için yurtdışında yaşayan vatandaşlar ve yabancılara döviz üzerinden yüksek faiz vermeyi çözüm olarak görüyor, tıpkı 94 krizinde olduğu gibi” dedi.

Yayını buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.