Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (221): Savaş, seçimler ve siyaset – Doç. Dr. Seda Demiralp ve Doç. Dr. Tuba Eldem ile söyleşi

Rusya-Ukrayna savaşı üçüncü ayında, dünyanın pek çok ülkesinde iç ve dış politikayı etkileyen sonuçlar üreterek devam ediyor. Femfikir’in bu bölümünde siyaset bilimciler, Işık Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seda Demiralp ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tuba Eldem ile kritik bir seçim sürecine giren Türkiye’yi, bazı ülke örnekleriyle karşılaştırmalar yaparak konuştuk.

Doç. Dr. Eldem, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında ABD, NATO ve AB’den oluşan Avrupa-Atlantik güvenlik topluluğuna desteğin küresel anlamda azaldığına ve Ortadoğu ve Asya’da pek çok devletin sadece Batı’nın isteği üzerine Rusya ve Çin ile sürdükleri ilişkilere zarar verme riskini göze almak istemediklerine dikkat çekti. Doç. Dr. Demiralp ise Avrupa ülkelerinde (Macaristan, Slovenya, Fransa) geçtiğimiz günlerde düzenlenen seçimlerde savaşın doğrudan ve dolaylı etkilerinin seçmen tercihlerine etkisini analiz etti. Programın ikinci bölümünde ise Demiralp ve Eldem, Türkiye’deki seçim sürecinde muhalefeti bekleyen zorlukları ve aday seçiminden ekonomi politikalarına seçim stratejileri açısından dikkat edilmesi gereken hususları örnekler vererek anlattı.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.