Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enflasyonun gölgesinde bayram: “Fiyatlardan dolayı memleketime gidemedim”

Türkiye’de enflasyonun göstergesi niteliğindeki “İstanbul enflasyonu” açıklandı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) verilerine göre İstanbul’da nisan ayında bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 11,36, toptan fiyatlar ise yüzde 5,33 arttı. Yıllık artış ise perakende fiyatlarda yüzde 80 olarak gerçekleşti. Peki, vatandaşlar bayram alışverişlerinde enflasyonun etkisini ne şekilde hissediyor? Medyascope muhabirleri Emine Bıçakcı ve Ali Macit, bayramı İstanbul’da geçiren vatandaşlarla konuştu.

Kamera-kurgu: Ali Macit

Medyascope’a konuşan bir vatandaş, artan fiyatlar nedeniyle memleketine gidemediğini söyledi.

Emekli maaşlarının çok düşük olmasından yakınan bir vatandaş ise “Bu sene bayram alışverişi yapmadım. Ben emekli biriyim. Zaten emekli vatandaşların hali ortada” diye konuştu.

Başka bir vatandaş, artan benzin fiyatlarından şikayet ederek, “Yakıt fiyatları arttı, bilet fiyatları arttı. İnsanlar memleketine gidemiyor. Ben de artan fiyatlardan dolayı memleketime gidemedim”  dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.