Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’a üç gün hücre cezası verildi | Semra Kuytul: “Seçimler yaklaştıkça üstümüze daha fazla geliyorlar”

Ağrı Patnos Cezaevi’nde tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, kurum görevlilerine hakaret ettiği gerekçesiyle üç gün hücre cezasına çarptırıldı. Medyascope’a konuşan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, “Zaten cezaevinde, daha fazla gözdağı veremezler ama sussun istiyorlar. Seçimler yaklaştıkça daha çok üstümüze geliyorlar” dedi. 

Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme, işkence suçlamalarıyla Ağrı Patnos Cezaevi’nde bir senedir tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’a dün (4 Mayıs) cezaevi yönetimi tarafından kurum görevlilerine hakaret ve tehditte bulunduğu gerekçesiyle üç gün hücre cezası verildi. 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, iki haftada bir telefonla görüşme hakkını kullanarak eşi Semra Kuytul’la telefonda görüşüyordu. Semra Kuytul ise, eşinin telefonda söylediklerini ses kaydına alarak sosyal medya hesabından Kuytul’un sevenleriyle paylaşıyordu. 

Alparslan Kuytul, eşiyle 19 Nisan’da yaptığı görüşmede, iktidarı eleştirerek, “Bir araya gelemeyecek partiler bir araya geldilerse bugün, sebebi AKP’nin yaptıklarıdır. Allah (A.C) bu diktatörlükten milletimizi kurtarsın” dedi. Kuytul’un bu sözlerinden sonra, cezaevi yönetimi telefon görüşmesini kesti. Bu anlara ilişkin ses kayıtlarını Semra Kuytul, sosyal medyadan paylaştı. 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul

Telefon görüşmesi dünkü görüşmede de kesildi

Alparslan Kuytul’un eşiyle görüşmesinin olduğu 4 Mayıs’ta kendisine cezaevi disiplin kurulu tarafından üç gün hücre cezası verildiği tebliğ edildi. Kuytul’un eşi Semra Kuytul, eşini korkutarak susmasını sağlanmak için bu cezanın verildiğini söyledi ve yaşananları şöyle anlattı: 

“Dün konuşma yapacağı sabah, hücre cezası veriyorlar -ki cezaevinin böyle bir yetkisi yok. Cumhurbaşkanına hakaret deniyor ama cumhurbaşkanı kurum görevlisi olmadığı için kurumun bu nedenle ceza verme yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle kurum memurlarına hakaret ve tehditten ceza veriliyor. Ancak kendisi “Ben zaten tekim, tecritte olan için hücrenin ne farkı var” diyerek yapması gereken konuşmayı yaptı. İkinci konuşma birinci konuşmasından daha açık, net ve etkileyiciydi.”

Süleyman Soylu eleştirisi

Kuytul, dün eşiyle yaptığı konuşmada da hükümeti eleştirmeye devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs bir darbe girişimidir” sözlerini eleştirerek, “Acaba bunu diyen isimler seçimi kaybederlerse ne yapmayı düşünüyorlar? Bu bir darbedir, deyip halkı sokağa mı çağıracaklar? Selalar mı okutacaklar? Orduya yürü emri mi verecekler? Tüm muhalifleri darbe yapmakla suçlayıp vatana ihanetten hapse mi atacaklar?” dedi.  

Kuytul’un bu sözleri sırasında telefon konuşması tekrar kesildi. Bunun üzerine Kuytul, eşini tekrar arayarak şunları söyledi:

“Kasten kestiler, ben cümlemi tamamlayayım. Muhalifleri darbeci kabul edip bulduklarının kafasını mı kesecekler? ‘Vurun haine’ deyip linç mi ettirecekler? Bu nasıl bir tehdit? Türkiye’nin geldiği nokta işte bu. Herkes zulme ve haksızlıklarla mücadeleyle sorumludur.

Semra Kuytul

Semra Kuytul: “Seçimler yaklaştıkça üstümüze daha fazla geliyorlar”

Medyascope’a konuşan Semra Kuytul, seçimler yaklaştıkça üzerlerindeki baskının arttığını söyledi. Telefonla bir saat görüntülü görüşme hakkının elinden alındığını ve çocuklarının babalarıyla görüşmesinin engellendiğini belirten Semra Kuytul, hücre cezası ile ilgili duygularını şöyle anlattı: 

“Bir mücadele içindeyiz. Seçimler yaklaştıkça üstümüze daha fazla geliyorlar. Alparslan Hoca’nın çocuklarıyla görüşmesini bile kısıtladılar. Cezaevi idaresi sayıyı beşe düşürdü, benim çocuklarım zaten beş tane, bir de ben olunca altı oluyor. Her gittiğimizde bir tanesi içeri giremiyor. Zaten tecritte, tek başına bir yıldır. Bir de bunun üzerine hücre cezası verdiler. Çok üstümüze geliyorlar, şu an kıran kırana bir mücadele veriyoruz. Zaten hapiste, daha fazla gözdağı veremezler ama sussun istiyorlar.”

Furkan Vakfı gönüllüleri eylem yaptı

Alparslan Kutul’a verilen ceza sonrası Furkan Vakfı gönüllüleri de ayağa kalktı. Adana’da sokağa dökülen gönüllüler, “Zulüm dönemine lanet olsun” ve “Zalime ve zulmüne destek verme” sloganları attı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.