Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (117): Danıştay Cumhurbaşkanı kararını iptal eder mi?

Feminist Bakış’ta bu hafta Berrin Sönmez, Danıştay 10. Dairesi hâkimlerinin cumhurbaşkanı kararının iptali istemiyle açılan davaların esastan görüşüldüğü duruşmalar sonucunda İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını nasıl iptal edebileceğini anlattı.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) öncülüğü ile Danıştay’da, İstanbul Sözleşmesi, kadın hakları ve eşitlik şöleni yaşandı. İktidar baskıları nedeniyle idare lehine karar vermesi de şaşırtmaz. Her iki ihtimalde de kadın hakları ve eşitlik mücadelesi adına o duruşma salonuna girmek ve hukuku haykırmak bile başlı başına başarı ve kadınlar için hukuk şöleni niteliğindeydi. EŞİK-Eşitlik için Kadın Platformu’nun Türkiye kadın hareketi tarihine bir kere daha imzasını attığı görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.