Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de playoff ikinci tur karşılaşmaları devam ediyor

NBA playoff konferans yarı finallerinde, normal sezon lideri Phoenix Suns, Dallas Mavericks’e karşı seride 2-0 önde. Batı Konferansı ikincisi Memphis Grizzlies ve üçüncüsü Golden State Warriors arasındaki seride ise durum 1-1. Doğu Konferansı’nda ise konferans lideri Miami Heat, Philadelphia 76ers önünde seriyi 2-0’a getirdi. Doğu Konferansı’ndaki diğer eşleşmede ise Boston Celtics-Milwaukee Bucks serisinde durum 1-1.

NBA playoff ağacı:

Phoenix Suns (2)-(0) Dallas Mavericks

Bu gece oynanacak karşılaşmalar öncesinde evindeki iki maçı da kazanarak durumu 2-0’a getiren Phoenix Suns, Dallas’a taşınacak seride avantajını korumak istiyor.

Serinin ilk iki maçında yıldız oyuncuları Chris Paul’ün 25,5 sayı, 5,5 ribaund ve asist, Devin Booker’ın da 26,5 sayı, 6,5 ribaund ve 6 asisti ile galibiyete giden Phoenix Suns, deplasmanda da yıldız oyuncularının etkinliği ile seriyi noktalamak için parkede. Dallas Mavericks cephesinde ise Luka Doncic’in 40 sayı, 8,5 ribaund ve 7,5 asist ortalamaları deplasmanda galibiyet çıkarmasına yeterli olmamıştı. Evinde oynayacağı karşılaşmalarda diğer oyunculardan Doncic’i destekleyecek performanslar çıkartması kritik önem taşıyor. 

Serinin ilk maçının özeti:

Serinin ikinci maçının özeti:

Miami Heat (2)-(0) Philadelphia 76ers

Doğu Konferansı yarı finalinde ise konferans lideri Miami Heat, evinde oynadığı iki maçta da Philadelphia 76ers’ı mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Philadelphia 76ers, yıldızı Joel Embiid’in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği ilk maçta güçlü rakibine karşı oldukça zorlandı. Joel Embiid’in üçüncü karşılaşmada da forma giymesi beklenmiyor. Serinin ilk iki maçında, Miami Heat’te Bam Adebayo 23,5 sayı, 10,5 ribaund ve 3,5 asistle takımının en önemli oyuncusu olurken, Jimmy Butler 21,5 sayı, 7,5 asist ve ribaund, Tyler Herro ise kenardan gelerek  21,5 sayı, 4,5 ribaund ve 5 asist ile takımını galibiyete götüren isimler oldu. Miami Heat’te ilk iki maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Kyle Lowry’nin durumu maç saatinde belli olacak. Philadelphia 76ers’ta ise Joel Embiid’in yokluğunda, Tyrese Maxey 26,5 sayı, Tobais Harris 24 sayı ve 5 ribaund, James Harden ise 18 sayı, 6,5 ribaund ve 7 asistle mücadele etti. Philadelphia 76ers’ın Joel Embiid’in yokluğunda galibiyete gidebilmesi için James Harden’ın performansı yükseltmesi olmazsa olmaz olarak gözüküyor. 

Serinin ilk karşılaşmasının özeti:

Serinin ikinci karşılaşmasının özeti:

Konferans yarı finallerindeki diğer iki seride ise üçüncü maçlar cumartesi gecesi (7 Mayıs) oynanacak. Boston Celtics- Milwaukee Bucks ve Memphis Grizzlies-Golden State Warriors serilerinde 1-1’lik eşitlik var.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler