Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devrin sonu geldi: Apple, 21 yılın ardından iPod üretilmeyeceğini açıkladı

Teknoloji devi Apple, müzik çalar iPod Touch’un üretiminin durdurulacağını ve satışların stoklar tükenene dek devam edeceğini açıkladı.

İlk iPod 2001 yılında piyasaya sürüldüğünde bin parça depolayabiliyordu. Şu anda Apple’ın müzik arşivi Apple Music’te 90 milyondan fazla şarkı var. iPod Touch, üretiminin ardından iPod’u hızlıca gölgede bırakan iPhone’u icat eden Tony Fadell tarafından tasarlanmıştı.

iPod Touch, son olarak 2019 yılında güncellenmişti.

Şirketin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, iPod’un müziğin nasıl keşfedildiğini, dinlendiğini ve paylaşıldığını yeniden tanımladığını söyledi.

Steve Jobs, 2007 yılında iPod Touch’un lansmanında.

Gecenin büyük manşeti: “Cebinizde 1000 şarkı”

iPod’un ilk modeli 2001 yılında Apple’ın kurucusu Steve Jobs tarafından tanıtılmıştı. Davetiyesinde “İpucu: Bu bir Mac değil” yazan lansmanda Jobs, bir saat süren bir sunum yapmış ve sonunda “Müzik herkesin hayatının bir parçası. Müzik her zaman var oldu ve her zaman var olacak” demişti.

Medyascope Haber Koordinatörü Kaya Heyse’nin iPod’u:

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.