Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA playofflarında konferans yarı finalleri devam ediyor: Konferans finallerine yükselen ilk ekip Miami Heat – Dağıtılacak yeni kupalar tanıtıldı

NBA playoff konferans yarı finalleri dün gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Doğu Konferansı yarı finalinde Miami Heat, Philadelphia 76ers’ı deplasmanda mağlup ederek, seriyi 4-2 noktaladı ve konferans finaline yükseldi. Batı Konferansı’nda ise Dallas Mavericks, Phoenix Suns’ı evinde mağlup etti ve seriyi yedinci maça taşıdı.

Miami Heat (4)-(2) Philadelphia 76ers

Doğu Konferansı’nın dün gece (12 Mayıs) oynanan yarı final altıncı maçında Miami Heat, Philadelphia 76ers’ı deplasmanda 99-90 yenerek seriyi 4-2’ye getirdi. Konferans finallerine yükselme başarısı gösteren ilk ekip olan Miami Heat’te Jimmy Butler 32 sayı ve 8 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Kyle Lowry’nin yokluğunda ilk beş çıkan Max Strus da 20 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi Philadelphia 76ers’ta Joel Embiid ve Tyrese Maxey’in 20’şer sayısı yeterli olmadı. Ayrıca eski MVP James Harden’ın, ilk yarıda 11 sayı ürettiği karşılaşmanın ikinci yarısıda yalnızca “2” şut kullanarak hiç sayı üretememesi büyük tepki topladı. Harden, NBA playofflarında çıktığı son dokuz “win or go home (tamam ya da devam)” karşılaşmasının sekizini kaybetti.

Jimmy Butler’ın performansı:

Miami Heat Koçu Erik Spoelstra’nın maç sonu açıklamaları: “NBA’deki en rekabetçi oyunculardan biri Jimmy Butler”

Karşılaşmanın özeti:

Phoenix Suns (3)-(3) Dallas Mavericks

Gecenin diğer karşılaşmasında, Phoenix Suns’ı konuk eden Dallas Mavericks, evinde 113-86’lık skorla galip gelerek seride durumu 3-3’e getirdi. Serinin galibinin belli olacağı yedinci maç, pazar günü (15 Mayıs) sabaha karşı saat 3.00’te Phoenix Suns’ın ev sahipliğinde Footprint Center’da oynanacak. 

Dallas Mavericks’te Luka Doncic 33 sayı, 11 ribaund ve 8 asistle karşılaşmanın en skorer ismi olurken, konuk ekip Phoenix Suns’ta Deandre Ayton’ın 21 sayı ve 11 ribaundu yeterli olmadı.

Luka Doncic’in performansı:

Dallas Mavericks Koçu Jason Kidd’in açıklamaları: “Bir başka maç bir başka macera, bizim maceramızın sonunun şampiyonlukla bitmesi için çabalıyoruz.”

Phoenix Suns’ın tecrübeli yıldızı Chris Paul karşılaşmada yaptığı 2 top çalma ile NBA playoffları tarihinde en çok top çalan 13. oyuncu oldu.

Karşılaşmanın özeti:

Memphis Grizzlies (2)-(3) Golden State Warriors

Önceki gece oynanan karşılaşmada ise Memphis Grizzlies konuk ettiği Golden State Warriors’u 134-95’lik skorla mağlup ederek seride durumu 3-2’ye getirdi. Ev sahibi Memphis Grizzlies’te Ja Morant’in yokluğunda Jaren Jackson Jr., Desmon Bane ve Tyus Jones ürettikleri 21 sayı ile takımı galibiyete götüren isimler oldu. Konuk ekip Golden State Warriors’ta ise Klay Thompson 19 sayı kaydetti. Serinin altıncı karşılaşması bu gece (13 Mayıs) Golden State Warriors ev sahipliğinde Chase Center’da oynanacak.

Memphis Grizzlies’in kilit isimlerinin performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Milwaukee Bucks (3)-(2) Boston Celtics

Doğu Konferansı yarı finallerindeki diğer eşleşmede Milwaukee Bucks, Boston Celtics’i deplasmanda 110-107 mağlup ederek seride 3-2 öne geçti. Milwaukee Bucks’ta Giannis Antetokounmpo 40 sayı, 11 ribaund ile gece damga vururken, Jrue Holiday de 24 sayı, 8 ribaund ve 8 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi Boston Celtics’te ise Jayson Tatum’un 34 sayı, 6 ribaund ve Jaylen Brown’ın 26 sayı, 8 ribaund ve 6 asistlik peformansları yeterli olmadı.

Seride altıncı maç bu gece Milwaukee Bucks ev sahipliğinde Fiserv Forum’da oynanacak.

Giannis Antetokounmpo’nun performansı:

Jrue Holiday’in performansı ve maç kazandıran top çalması:

Karşılaşmanın özeti:

Öte yandan NBA yönetimi kupa ve ödüllerde yaptığı birtakım değişiklikleri açıkladı.

NBA’de şampiyonun kazandığı Larry O’Brien Kupası’nda birtakım değişiklikler meydana gelirken, Doğu ve Batı konferans finalleri MVP’liği ödülleri de eklendi.

Larry O’Brien Kupası’nda alt kısmına iki adet yeni disk yerleştirilirdi. Üstteki diskte ilk 75 NBA şampiyonunun ismi yer alırken bu yıldan itibaren her şampiyonun ismi de kupanın altındaki diske yazılacak.

Yeni Larry O’Brien Kupası:

May 9, 2022 – NBA Trophy shoot in Secaucus, New Jersey

Yeni Bill Russell Finaller MVP’si Kupası:

NBA Final MVP’lerine verilen kupada da Larry O’Brien Kupası’na benzer şekilde değişiklikler yapıldı.

Eklenen yeni Doğu ve Batı Konferans MVP’lik ödülü:

May 9, 2022 – NBA Trophy shoot in Secaucus, New Jersey

NBA’de Doğu ve Batı konferans finalleri MVP’leri ödülü verilecek. Modern NBA’in ilk büyük iki efsanesi Larry Bird (Doğu Konferansı) ve Magic Johnson (Batı Konferansı) adına verilecek ödüllerde konferans finallerinin en iyi oyuncuları da ödüllendirilecek.

NBA’de konferans şampiyonlarına verilen kupalarda da değişiklik yapıldı:

NBA konferans şampiyonlarına verilen kupalar bundan sonra, efsane isimler Bob Cousy (Doğu Konferansı) ve Oscar Robertson (Batı Konferansı) ödülü adıyla sunulacak.

Yeni kupaların tanıtımı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.