Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan “SADAT ile alakam yok” dedi, Kılıçdaroğlu fotoğraf paylaştı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SADAT açıklamalarına ilişkin konuşan Erdoğan, “Hiçbir alakam yok” dedi. Ardından Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’yi birlikte gösteren bir fotoğraf paylaştı.  

SADAT açıklaması 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ile ilgili iddialarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın ardından tartışmaların başladığını belirterek, şunları söyledi: 

Hadi diyelim ki burada bir kuyruk acıları var, onun için sağa sola saldırıyorlar, ardından hakikatle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkardılar. SADAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli bir grup subay ve astsubayın 2012 yılında savunma alanında danışmanlık faaliyetleri üzerine kurdukları bir şirkettir. Bu şirket özelliklede uzun yıllar sömürge altında kalmış, İslam ülkelerine yönelik çalışmalar yapıyor. Daha önce de bu şirketle ilgili kimi siyasetçilerin beyanlarına dayalı olarak medyada yalan haberler çıkmıştı. 2018 yılında bir partinin genel başkanı hanımefendi çeşitli yerlerde silahlı kamplar kurulduğu iddiasını dile getirmişti. Cumhuriyet başsavcılığı bunun yalan olduğunu ortaya koymuştu.

CHP’nin başındaki zat ortada bunu gerektirecek herhangi bir sebep yokken SADAT şirketinin önüne gidip, zırvalamıştır. Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını biliyoruz. Hiçbir alakam olmadığı halde, bizim kullandığımız bir darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor. Sinsi, siyasi, ekonomik çelmelerle neticeye ulaştıramadığınız işi Bay Kemal gibi karikatürist tiple hiç elde edemezsiniz.” 

Video: (ÖZEL HABER) SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ile röportaj | Sedat Peker ve seçim güvenliği

Bu açıklamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu tweet ve fotoğrafı paylaştı:

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ‘SADAT ile alakam yok’ demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT’ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım” diye yazdı.

Video: Kılıçdaroğlu SADAT’ta | “Burası terörist yetiştiriyor”

Atatürk Havalimanı tartışması 

Atatürk Havalimanı tartışmalarına ilişkin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Erdoğani, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Tüm darbecilerin yaptığı ihaneti gizlemek için kullandığı araç hep Atatürk maskesi olmuştur.12 Eylül darbecilerinin başı Evren de cumhurbaşkanlığı döneminde Yeşilköy’ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir. Bunların derdi Atatürk’ün ismine sahip çıkmak değil, kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, kendilerine ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyenlerden hesap sorarlardı. Sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun, onlarla devam et. Onların hali ortada. Gel bir an önce o mağaradakilerden kurtul. Bu zat Arapça mesajını Türkiye’nin çıkarını savunmak için değil, Körfez sermayesini tehdit için attı. Sermaye sahiplerinden devletin memuruna kadar herkesi tehdit ederek yatırımları engellemek siyaset değil, ihanettir. Bunların derdi ne ülkenin kalkınması, ne milletin refahı, ne Türkiye’nin geleceğidir. Anlaşılan o ki son görevin adı ‘misyon havalimanı’dır. Tek parti faşizmini kusmayı siyaset sanan bu güruhu, zavallılığıyla tek başına bırakıyoruz.”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışması 

İsveç ve Finlandiya’nın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO) üyelik başvurusuyla ilgili süreci değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bizim hassasiyetlerimizi anlamalarını, saygı göstermelerini, mümkünse destek vermelerini bekliyoruz. Yıllarca çok acılar çektik, bedeller ödedik. Bu hassasiyetimize hiçbir müttefikimiz beklediğimiz ölçüde saygı göstermedi. PKK ve DEAŞ’ın sınırlarımıza dayandığı dönemde hava savunma sistemlerinin götürüldüğü günleri unutmadık. NATO bir güvenlik teşkilatıdır, bunu güvenlikten yoksun hale getirmeye ‘evet’ demiyoruz. Bu yanlış bir kere Yunanistan’la yapıldı. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Pazartesi günü gelmek istiyorlarmış, yorulmasınlar, gerek yok. NATO’nun genişlemesi bizim hassasiyetlerimize gösterilecek saygıyla anlamlıdır. İsveç’ten 30 teröristi istedik, ‘Vermeyiz’ dediler. Siz teröristleri vermeyeceksiniz, bizden NATO üyeliği isteyeceksiniz.” 

Kaftancıoğlu kararı 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kftancıoğlu ile ilgili Yargıtay tarafından verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “CHP İstanbul İl Başkanı’nın mahkumiyet kararlarının bazılarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından bize yönelik bir saldırı, hakaret ve iftira dalgası başlattılar. Yargı kararları elbette layüsel değildir, eleştirilebilir. Ama bu eleştirilerin yargı mensuplarının ve ülkeyi yönetenlerin kişilik haklarına saldırı derecesine varması siyasetin değil hukukun konusudur. Nitekim bu süreçte ettikleri her kem sözün, attıkları her iftiranın hesabını hukuk önünde vereceklerdir” dedi.  

Suriyeli sığınmacılar tartışması 

Suriyeli sığınmacı tartışmalarını değerlendiren Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Bizi endişelendiren CHP’nin başındaki zatın aynı küçük siyaseti, ülkede kin ve nefret tohumları atma pahasına sürdürmektedir. Bu parti ülkemizin açık kapı politikasının yetersizliğinden, kalıcı çözüm arayışlarına girilmemesinden, bu insanların toplumsal hayata katılım gibi hizmetlerin verilememesinden söz ediyor. CHP’nin kin, nefret kokan sözlerine karşı çıkıyor, mazlumların yanında yer alacağımızı söylüyoruz” diye konuştu.
 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.