Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk Havalimanı mı, İstanbul Havalimanı mı? Hangisine ulaşım daha kolay?

Kamera ve kurgu: Ayşegül Karagöz

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine dönüştürülmesine ilişkin karar Türkiye’nin gündeminde.

Hem 16 Mayıs’ta iş makineleriyle pistleri kırılmaya başlanan Atatürk Havalimanı hem de şehrin dışında yer alan İstanbul Havalimanı iktidar ve muhalefet arasındaki tartışma konularından biri.

İstanbul Havalimanı’nın kullanışlı ve erişilebilir olmadığını söyleyen de var, Atatürk Havalimanı’nın çoktan işlevini yitirdiğini belirten de. Atatürk Havalimanı’nın önemine dikkati çekenler, metroyla ulaşılabilir olmasını gerekçe gösteriyor ve yoğun kar yağışında yeni havalimanında geçen kış yaşananları hatırlatıyor.

Peki hangi havalimanına ulaşmak daha kolay?

Medyascope ekibi olarak her iki havalimanına da gittik. Hareket noktası olarak belirlediğimiz Taksim Meydanı’ndan Atatürk Havalimanı’na metroyla bir kez aktarma yaparak yaklaşık bir saatte vardık ve kişi başı 13 lira 15 kuruş ödedik.

İstanbul Havalimanı’ndan kendi aracımızla dönmek için çıktığımız 45 kilometrelik yolu yaklaşık bir saatte aldık. Taksi 310 liraya, Havaist otobüsleri kişi başı 52 liraya, İETT otobüsleri ise 15,5 liraya Taksim’e yolcu taşıyor.

Görüşüne başvurduğumuz Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel de “Atatürk Havalimanı’na yazık edildiğini” söylüyor. Yücel, her açıdan kolay ulaşılabilen bu havalimanının diğerine kıyasla kötü hava koşullarında da daha avantajlı olduğunu hatırlatıyor. Yücel, Atatürk Havalimanı’nın yeniden uçuşlara açılmasının ise ikinci bir israf olacağı görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.