Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan ve Bangladeş’i sel, heyelan ve fırtına vurdu: En az 57 kişi yaşamını yitirdi


Hindistan ve Bangladeş’te hafta başından bu yana etkisini sürdüren aşırı yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 57 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 3 milyon kişi felaketten etkilendi.

Hindistan’ın Bihar eyaletinde geçen perşembe günü (19 Mayıs) fırtına nedeniyle en az 33 kişi yaşamını yitirdi. Afetten en fazla etkilenen bölgelerin başında gelen, Bangladeş sınırındaki Assam eyaletinde ise ölü sayısını 14 olduğu açıklandı. 850 binden fazla kişi afetten etkilenirken, 90 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirildi. Eyalette çok sayıda ev hasar gördü. Bölgedeki tarım arazileri ve tarım ürünleri ise sellere teslim oldu.


Bangladeş’te sel felaketi: 10 kişi yaşamını yitirdi

Bangladeş’in kuzeydoğusunda aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşmasıyla son yılların en şiddetli sel felaketi yaşandı.

Afetten bölgedeki 2 milyon kişi etkilendi. Yetkililer, şimdiye kadar sel felaketi nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sylhet kentinde yaklaşık 50 bin hanenin elektriği kesildi. Su seviyesinin düşmemesi nedeniyle bölgeye bir süre daha elektrik verilemeyeceği duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.