Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMMOB: “Gezi suçsa aynı suçu işlemeye devam edeceğiz”

Mimar Mücella Yapıcı, şehir plancısı Tayfun Kahraman ve avukat Can Atalay’ın Gezi Davası’nda tutuklanması sonrası “Adalet Nöbeti” başlatan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kadıköy İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada Gezi davası tutukluları Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın mesajları okundu.

TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki dönem başkanı Tayfun Kahraman ve avukat Can Atalay’ın Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasını protesto eden TMMOB, Kadıköy İskele Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla Gezi davasına sahip çıktıklarını, TMMOB’ye bağlı tüm mühendis ve mimarların mesleklerini toplum yararına yapmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Eylemde, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Açıklamada, Gezi davasında tutuklanan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın Silivri ve Bakırköy cezaevlerinden gönderdiği mesajlar yakınları tarafından okundu.

Kahraman: “Kentimize, doğamıza, ülkemize sahip çıktığımız için bugün sizlerin yanında değiliz”

Tayfun Kahraman, “Bizler kentimize, doğamıza, ülkemize sahip çıktığımız ve ağaçlarımıza sarıldığımız için bugün sizlerin yanında değiliz. TMMOB’nin tüm bileşenleriyle sürdürdüğü adalet nöbetleri, bizlerin adaletsizliğe karşı mücadelesini yükseltiyor, güzel günlere ilişkin umudumuza umut katıyor” mesajını iletti. Kahraman’ın mesajını eşi Meriç Demir okudu.

Yapıcı: “Ethem, Medeni, Ali İsmail, Abdocan, Ahmet, Mehmet, Hasan Ferit ve Berkin’in özgür düşleri için adalet istiyoruz”

TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı’nın mektubunuysa kızı Cansu Yapıcı okudu. Yapıcı, mesajında “Adalet nöbetleriyle ülkenin her yerinde meslektaşlarımız, dostlarımız her yeri Taksim, her yeri direniş kılıyor. Kentlerimiz için doğamız için geleceğimiz için emeğimiz için adalet talep ediyoruz. Sadece bizler için değil, hukuksuzca cezaevine atılmış hak savunucuları için, çocuklarımız Ethem, Medeni, Ali İsmail, Abdocan, Ahmet, Mehmet, Hasan Ferit ve Berkin’in özgür düşleri için adalet istiyoruz” dedi.

Atalay: “Gezi, haklı olduğumuzun en büyük kanıtıdır”

Can Atalay’ın mesajını, Atalay’ın kuzeni Önder Çetin Bilginer okudu:

“Mimarlar neye itiraz ettiyse, mühendisler hangi konuda uyardıysa, şehir plancıları neyi işaret ettiyse haklı çıktılar. Mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları doğruyu söylediler, doğru yönde yürüdüler. Gezi direnişi bu doğru geleneğin bir mekanda somutlaşması, bu geleneğin memleketin milyonlarca insanı tarafından sahiplenilmesi halidir. Ağaca sarılan genç, ülkemizin her bir değerine sarılan sizi, bizi, bu memleketin gerçek sevdalılarını temsil ediyordu. Ne mutlu mimarlara, mühendislere, şehir plancılarına; Gezi’ye onlar ebelik ettiler. Gezi memleketten ve insanımızdan umut kesenlerin değil, bizim haklı olduğumuzun en büyük kanıtıdır.”

TMMOB’nin basın açıklamasında, Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ile babası Mustafa Atalay da kısa bir konuşma yaptı. Mustafa Atalay, “Bilesiniz ki kendilerini hiç ama hiç yalnız hissetmiyorlar. Aileler olarak da kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Hapisteki çocuklarımız ve Mücella ablamızın özgürlüklerine kavuşması, ülkemizin istibdatçı cendereden kurtulmasıyla özdeşleşti” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.