Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Denizli’de maden ocağındaki göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti — Mahalle muhtarı Medyascope’a anlattı: “Sürekli göçük oluyordu. Madende sürekli cıvık, çamurlu su akıyordu”

Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Karaismailler Mahallesi’ndeki bir krom madeni ocağında dün akşam (24 Mayıs) meydana gelen göçük sırasında madendeki üç işçiden biri olan 40 yaşındaki Ali Rıza Kut yaşamını yitirdi. Karaismailler Mahallesi Muhtarı Mesut Salman, konuya ilişkin Medyascopea konuştu.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Karaismailler Mahallesi’nde dün akşam (24 Mayıs) 21.20 sıralarında yüzeyin yaklaşık 400 metre altındaki bir krom madeni ocağında göçük meydana geldi. Olayda 40 yaşındaki Ali Rıza Kut hayatını kaybetti.

Göçüğün ardından bölgeye itfaiye, jandarma ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edildi. İki saatlik arama ve kurtarma çalışmasından sonra, Muğla-Dalaman’da yaşayan altı çocuk sahibi ve yaklaşık beş yıldır göçüğün yaşandığı madende çalışan Ali Rıza Kut’un cansız bedenine ulaşıldı. 

Medyascope’a konuşan Karaismailler Mahallesi Muhtarı Mesut Salman, görüştüğü işçilerin madende daha önce de defalarca göçük meydana geldiğini söylediğini aktardı.

“Sürekli göçük oluyordu”

Salman göçüğün ihmal sonucu yaşandığını söyledi ve “Maden sürekli akıyormuş. İşçilerin bana söylediğine göre madenin ocağında sürekli cıvık, çamurlu su akıyormuş. Ayrıca işçiler bana ocağın sürekli göçük yaptığını söyledi. ‘Böyle olacağı belliydi’ dediler. Orada çalışan işçiler söylüyor bunu. Yani önlem alınsaydı bu olmayabilirdi” dedi.

“Türk-maden adlı şirkete ait”

Muhtar Salman, “O an göçüğün yaşandığı bölgede üç kişi çalışıyormuş. İkisi göçüğü fark ederek kaçmış ancak bir kişi maalesef göçüğün altında kalmış. Türk-maden adlı şirkete ait madende meydana geliyor. Akşam savcı ve bilirkişi geldi, soruşturma yapacaklar artık. Tam olarak neden kaynaklandığına dair” diye konuştu.

Valilikten açıklama

Denizli Valiliği’nden göçükle ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde bulunan krom madeninde bugün (24 Mayıs) saat 21.20 sıralarında meydana gelen göçük olayı sebebiyle, devletimizin tüm imkanları ile arama ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde Ali Rıza Kut (40) isimli çalışana ulaşılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meydana gelen olayda başkaca yaralanan veya vefat eden vatandaşımız bulunmamaktadır. Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlanmıştır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.