Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı teslimat uygulaması Getir, dünya çapında küçülmeye gidiyor: Çalışanların yüzde 14’ü işten çıkarılacak

Türkiye merkezli hızlı teslimat şirketi Getir’in, dünya genelindeki çalışanlarının yüzde 14’ünü işten çıkaracağı iddia edildi.

Hızlı teslimat şirketi Getir’in, küçülme kararı aldığı ve çalışanlarının yüzde 14’ünü işten çıkarmayı planladığı ileri sürüldü. Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket bu kararı küresel enflasyon ve maliyetlerdeki artışlar nedeniyle aldı.

Mart ayında Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital ve Tiger Global’ın katılımıyla 768 milyon dolar sermaye toplayan Getir’in piyasa değeri 12 milyar dolara ulaşmıştı.

2015 yılında kurulan şirket, Türkiye’nin yanı sıra yedi Avrupa ülkesinin 50 şehrinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hizmet veriyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.