Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İptal edilen konserler ve yaşam tarzına müdahale tartışmaları

Son haftalarda birçok şehirde çeşitli konserler iptal edildi. Bu konser iptallerinin ardından yaşam tarzına müdahale tartışmaları da yeniden gündeme geldi. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın Melek Mosso’yu hedef göstermesinin ardından Isparta Belediye Başkanı, festival afişinden Melek Mosso’yu çıkardı. Son haftalarda iptal edilen konserleri Medyascope olarak derledik.

Melek Mosso, Yeniden Refah Partisi ve Anadolu Gençlik Vakfı’nın hedefinde

Isparta’da 3 Haziran’da düzenlenecek Uluslararası Gül Festivali’nde sahne alacak şarkıcı Melek Mosso’nun konseri, Isparta Belediyesi tarafından iptal edildi. Mosso’nun festivalde yer alacağının açıklanmasının ardından Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya, şarkıcıyı hedef alarak “Milletin parasının bu tür müptezellere harcanması da ayrı bir üzüntü kaynağı olmaktadır” dedi. Aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından da hedef alınan Mosso, halkın inanç ve geleneklerine uymamak ile suçlandı.

Daha önce verdiği bir konserde  “Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun” açıklamasını yaptıktan sonra hedef gösterilen Melek Mosso, gelen tepkilerin ardından Isparta Uluslararası Gül Festivali’nin afişinden çıkartıldı ve konseri iptal edildi.

ODTÜ’de yapılacak konserler

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), Bahar Şenliği kapsamında dün (25 Mayıs) yapılması planlanan konserler “Pençe-Kilit Operasyonu’nda hayatını kaybeden askerler” gerekçesiyle ODTÜ Rektörlüğü tarafından iptal edildi. Gülinler, Tuğçe Şenoğul, Flört ve Gazapizm’in sahne alınması beklenen konserin iptal kararından sonra Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun bütün çabası boşa gitti. Bir yıl boyunca çabalamış öğrenciler. Sonuç bu. Bu kararı alan buna göz yuman kim varsa net olarak KÖTÜ ‘dür” dedi.


Aynur Doğan: Önce Derince, sonra Bursa

20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde konser vermesi beklenen Aynur Doğan’ın konseri belediye tarafından iptal edildi. Konu hakkında açıklama yapan Derince Belediyesi, iptal kararı için “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacağı konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” dedi. Aynur Doğan’ın 31 Mayıs’ta Bursa’da düzenleyeceği konser de Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Kürt şarkıcının İstanbul’da düzenlemeyi planladığı konser de farklı kitleler tarafından tepki topladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı paylaşımdan sonra çeşitli hesaplar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Aynur Doğan’ın Harbiye’de yapılması planan konserini iptal etmesi yönünde sosyal medyada kampanya başlattı.


Niyazi Koyuncu konseri iptal edildi

Niyazi Koyuncu’nun 25 Mayıs 2022 tarihinde Pendik’te vereceği konser Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından “kurumlarının ‘değer yargılarını ve görüşlerini’ paylaşmadığı” gerekçesiyle iptal edildi. Konu hakkında Medyascope‘a konuşan Niyazi Koyuncu, “Çok cici sanatçılar olmamızı istiyorlar. Hiç konuşmayalım, sadece şarkı söyleyelim. ‘Aman çevreymiş, aman barışmış hiç öyle şeyler yazmayın sadece şarkınızı söyleyin her yerde size sahne var’ diyen durumun karşısındayız. Böyle olduğundan da iptaller oluyor. Buna bizi alıştırmaya çalışıyorlar ama biz buna alışmayacağız” dedi.

Mem Ararat’ın Bursa konseri de iptal

Mem Ararat’ın 29 Mayıs 2022 tarihinde Bursa’da vereceği konser Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Ziz Müzik’ten yapılan açıklamada “Müziğe ve sanata yönelik engeller devam ederken 29 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz Mem Ararat konseri ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edilmiştir. Şarkılarımızı her dilde söylemeye, sevgimizi sanat ve müzikle büyütmeye ve kucaklaşamaya devam edeceğiz” denildi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.