Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pendik’teki konseri iptal edilen Niyazi Koyuncu, Medyascope’a konuştu: “Cici sanatçılar olalım, hiçbir şey konuşmayalım istiyorlar”

Sanatçı Niyazi Koyuncu, İstanbul-Pendik’te düzenleyeceği konsere iki gün kala konserin AKP’li Pendik Belediyesi tarafından “kurumlarının ‘değer yargılarını ve görüşlerini’ paylaşmadığı” gerekçesiyle iptal edildiğini iddia etti. Medyascope’a konuşan Niyazi Koyuncu “Ben ilk değilim maalesef son da olmayacağım. Cici sanatçılar olalım istiyorlar, hiçbir şey konuşmayalım sadece şarkı söyleyelim istiyorlar” dedi.

Anadolu Fest, Aynur Doğan ve Metin & Kemal Kahraman’ın konserlerinin iptalinden sonra Niyazi Koyuncu’nun da konseri iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Pendik Halk Eğitim Merkezi, yarın (25 Mayıs) Sahil Meydanı’nda etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte konser verecek olan Niyazi Koyuncu dün (23 Mayıs), sosyal medya hesabından, konserinin AKP’li Pendik Belediyesi tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Belediyenin, “kurumlarının ‘değer yargılarını ve görüşlerini’ paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini” iptal gerekçesi olarak sunduğunu aktaran Koyuncu, “Tüm yasaklara ve ötekileştirme çabalarına rağmen şarkılarımızı hep birlikte ve daha gür söylemeye devam edeceğiz. Sevgiler” açıklamasını yaptı.

Belediye iddiaları yalanladı

Sosyal medyada konserin iptali ve iptal gerekçesi tepkilere neden olurken Pendik Belediyesi, resmi Twitter hesabından “Pendik Belediyesi’nin; müzisyen Niyazi Koyuncu’nun Pendik meydanlarında konser icrasını yasakladığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yaptı. Açıklamada, belediyenin konserin iptalinden daha sonra haberdar olduğu belirtilerek şöyle denildi: “Konser, Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından programlanmış, yine aynı merkez tarafından iptal edilmiştir. Konserin organizasyonu ya da iptal edilmesinde Pendik Belediyesi’nin hiç bir dahli yoktur. Müzisyenin iddiası tümüyle asılsızdır.”

https://twitter.com/Pendik_Belediye/status/1528810173023887362
https://twitter.com/Pendik_Belediye/status/1528810175230091265

“Düne kadar hiçbir problem yoktu”

Yaşananları Medyascope’a anlatan Niyazi Koyuncu, “Yaklaşık bir ay önce Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından menajerim arandı. 25 Mayıs’ta bir etkinlik yapacaklarını ve bu etkinlikte Niyazi Koyuncu’yu görmek istediklerini söylediler. Sonrasında şartlar oluştu ve biz de kabul ettik. Düne kadar hiçbir problem yok, konser afişlerimiz her şey işlemesi gerektiği gibi işliyordu” dedi.

Pendik Halk Eğitim Merkezi’nden yetkili birinin menajerini arayıp “Belediye başkanının bu işe müsaade etmediğini” söylediğini dile getiren Koyuncu, şöyle devam etti: “Benim menajerim de belediye başkanının neden kabul etmediğini soruyor ve ‘Bizimle aynı değerleri taşımayan bir müzisyenin Pendik’te, hele ki benim meydanımda benim kuracağım bir sahne üzerinde şarkı söylemesine asla ve asla izin vermeyeceğim, bu yanlıştan dönmeniz gerek’ diyerek başkan baskı oluşturuyor. Halk eğitim de haliyle onlara uyup bu işi yapamayacaklarını söylüyor.”

“Çok cici sanatçılar olmamızı istiyorlar”

Yaşananlara üzüldüğünü ve kaygılandığını, birçok müzisyen ve tiyatrocunun aynı durumu yaşadığını söyleyen Koyuncu, “Ben ilk değilim son da olmayacağım maalesef. Çok cici sanatçılar olmamızı istiyorlar. Hiç konuşmayalım, sadece şarkı söyleyelim. ‘Aman çevreymiş, aman barışmış hiç öyle şeyler yazmayın sadece şarkınızı söyleyin her yerde size sahne var’ diyen durumun karşısındayız. Böyle olduğundan da iptaller oluyor. Buna bizi alıştırmaya çalışıyorlar ama biz buna alışmayacağız” diye ekledi.

Meydanlarda şarkılarını özgürce, daha gür bir şekilde söylemeye devam edeceklerini belirten Koyuncu, “Birbirimize sarılıp ne kadar çok ses çıkarırsak bence iptaller de bir o kadar azalacak belki de hiç olmayacak. Birbirimize destek olmalı ve sahip çıkmalıyız” dedi.

İki yıldır salgın olduğunu hatırlatan sanatçı, müzisyenlerin hiçbir şekilde sahne alamadığını ve hayallerinin bir an önce sahneye çıkıp seyirciyle kavuşmak olduğunu dile getirdi. Salgından sonra bu sefer de konser iptali engelleriyle karşılaştıklarını söyleyen Koyuncu, “Dinleyicilerime destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kendimi hiç yalnız hissetmedim. Çok güzel bir dayanışma örneği gösterdiler. Herkese çok teşekkür ederim. Dayanışma her zaman yaşatır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.