Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürt seçmen ve CHP | Reha Ruhavioğlu: “CHP, 2018’deki oylarını ikiye katladı, bölgeden milletvekili çıkaracak”


CHP’nin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı halktan büyük ilgi gördü. Rawest Araştırma Şirketi’nin kurucularından Reha Ruhavioğlu, çalıştayı ve Kürt seçmenin CHP’den beklentisini Medyascope’a değerlendirdi. Ruhavioğlu, CHP’nin bölgede 2018 seçimlerindeki oyunu en az iki katına çıkardığını ve bölgeden milletvekili çıkarmasının sürpriz olmayacağını belirtti. AKP’nin bölgede güç kaybettiğini dile getiren Ruhavioğlu, ilginin CHP’ye kaydığını söyledi.

Belediye Başkanları Çalıştayı sokağa nasıl yansıdı?

CHP’nin Van’da düzenlediği çalıştayda sunum yapan Rawest Araştırma Şirketi’nin kurucularından Reha Ruhavioğlu, belediye başkanlarının Van’ın bütün ilçelerini dolaşıp vatandaşlarla sohbet etmesinin CHP açısından önemli olduğunu ve insanların CHP’nin değiştiğini ya da değişimi fark ettiklerini söyledi. CHP’nin yerelde iktidar olduğu 1980’li yıllardaki potansiyelini yakalayıp yakalamayacağının tartışılacağını söyleyen Ruhavioğlu, “Tabii o dönem HDP denilen bir parti yoktu. Ama artık bölge insanı da CHP’deki değişimin farkında. Bugün AKP güç kaybediyor ve o ilgi CHP’ye kayıyor. Bölgede yapılan çalışmalarda CHP’nin 2018’de aldığı oyları en az iki katına çıkardığını görüyoruz. Bazı yerlerde CHP oylarını üç katına çıkarmış görünüyor. CHP’nin bugüne kadar vekil çıkarmadığı yerlerde vekil ve vekiller çıkarması artık sürpriz olmayacak” diye konuştu.

Kürt seçmenin CHP’den beklentisi ne?

Kürt seçmenin CHP’den iktidara geldiğinde başta Kürt sorunu olmak üzere önemli konularda daha cesur adımlar beklediğini söyleyen Reha Ruhavioğlu, “Kürt seçmen CHP’den daha cesur adımlar bekliyor. CHP’nin şimdiye kadar HDP seçmenini gözetir durumunu iyi idare ettiğini görüyoruz. Kürt seçmenin Türkiye’nin diğer seçmenleriyle aynı sorunları olduğu gibi bazen ayrı sorunları bulunuyor. Herkes CHP’nin değişim ve iktidara gelme konusunda estirdiği rüzgârı görüyor ama daha cesur ve net adımlar bekliyorlar” dedi.

CHP kimlerden oy olacak?

CHP’nin bölgede son seçimde oy kullanmayan ve ilk kez oy kullanacak seçmenlerle AKP’den ve az da olsa HDP’den oy aldığı aktaran Ruhavioğlu, “Aşiretler ya da kanat önderlerinin CHP rozetini takması, CHP’ye oyların tümden kayması demek değil. Ama psikolojik üstünlük ve moral üstünlüğü sağlamak için çok önemli” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.