Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Üniversitesi öğrencileri “Tutuklu Gazetecilere Özgürlük” pankartı açtı, rektör salondan ayrıldı 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler Rektör Necdet Ünüvar’ın konuşması sırasında “Tutuklu Gazetecilere Özgürlük” pankartı açtı. Rektör Ünüvar, program değişikliğini gerekçe göstererek salondan ayrıldı. 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 53. dönem mezunlarını verdi. Üniversitenin Cebeci Kampüsü’nde bugün yapılan mezuniyet törenine, Rektör Necdet Ünüvar da katıldı. Rektör Ünüvar konuşmasını yaparken öğrenciler, Diyarbakır’da bu sabah tutuklanan 16 gazeteciye destek pankartı açtı. “Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet – Tutuklu Gazetecilere Özgürlük” yazılı pankarta öğrencilerin aileleri alkışlayarak destek verdi. 

Rektör, salondan ayrıldı 

Pankartın açılmasının ardından üniversite personeli, pankartı taşıyan öğrencileri arka sıralara gönderdi. Öğrencilerin pankartla birlikte diplomalarını almaya gelmesiyle birlikte Rektör Necdet Ünüvar, program değişikliğini gerekçe göstererek salondan ayrıldı. 

Yıllar sonra Cebeci’de ilk mezuniyet töreni 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreni önceki yıllarda Cebeci Kampüsü’nde gerçekleşirken eski Rektör Erkan İbiş döneminde mezuniyet törenleri atılan sloganlar ve kullanılan pankartlar nedeniyle Tandoğan Kampüsü’ne taşınmıştı. Bu yıl, hava muhalefeti nedeniyle mezuniyet töreni yıllar sonra yeniden Cebeci Kampüsü’nde yapıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.