Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’a 258 milyar dolarlık Dogecoin davası

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a kripto para birimi Dogecoin’in değerini yükseltmek için piramit satış sistemi uyguladığı gerekçesiyle 258 milyar dolarlık dava açıldı.

Dogecoin yatırımcısı Keith Johnson, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk hakkında kripto para birimlerini desteklemek için piramit planı uyguladığı gerekçesiyle 258 milyar dolarlık dava açtı.

New York Güney Bölge Mahkemesi’ne sunulan şikayet dilekçesinde davacı Johnson, Musk, Tesla ve SpaceX’i Dogecoin’in tanıtımı yaparak fiyatını yükseltmek için yasadışı bir şantaj girişiminin parçası olmak ile suçladı.

“Dogecoin Kripto Piramit Planı” ile dolandırıldığını savunan Johnson, zararına karşılık 86 milyar dolar ve 172 milyar dolarlık tazminat talep etti.

Tesla, SpaceX ve Musk ise iddialar üzerine yöneltilen sorulara henüz yanıt vermedi.

Piramit satış sistemi nedir?

Piramit satış sistemi, bir malvarlığı veya para ortaya konularak katılımcının sisteme dahil edildiği ve başka katılımcılar bulması koşuluyla malvarlığı veya para kazanacağının vaat edildiği bir dolandırıcılık yöntemi olarak biliniyor. Bu yöntem halk arasında “saadet zinciri” ismiyle de anılıyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.