Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi yöneticileri polisin tabelasını zorla boyattığı dükkanı ziyaret etti

Polisin Ankara-Kızılay’da dün (17 Haziran) tabelasını beyaza boyattığı Somalili Mohamed Isse Abdullahı’nın dükkanını, bugün, DEVA Partisi yöneticileri ziyaret etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise program değişikliği nedeniyle dükkan ziyaretine katılmadı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Genel Sekreter Medeni Yılmaz ve Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun, Mohamed Isse Abdullahı’ya destek vereceklerini açıkladı. 

İşletme sahibi Mohammed Isse Abdullahı, ziyarette dün yaşananları konuştuklarını kaydederek, “Yanımızda olacaklarını belirttiler. Onlar da bunun bir ırkçı saldırı olduğunu düşünüyorlar” dedi. 

“Dayanışma göstermek için gelen müşteri sayısı artmış”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ziyaretin ardından Medyascope’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Biz dün yaşanan tatsız olaya ilişkin, Muhammed’in duygusal haline destek olmak istedik. 12 yıldır burada ancak son bir yıldır bu sorunları yaşadığını söylüyor. Destek olmaya çalışacağız. Hukuka aykırı bir sürecin içindeyiz. Tabela beyaza boyanmış durumda. Geçmiş yıllarda sarı, kırmızı, yeşil renkler var diye trafik ışıkları değiştirilmişti. Şimdi de Somali’nin kendi kültürel ögelerini yansıtan bir tabelayı içinde sarı, kırmızı, yeşil olduğu için beyaza boyadılar. 30 yıl sonra ortaya çıkan bir zihniyet. Bugün ziyaretimiz sırasında, Türk müşterilerin, Somalililerden çok olduğunu gördük. Dünden beri dayanışma göstermek için gelen giden müşteri sayısı artmış. Bu da yaşanan akıl tutulmasına toplumun geniş kesimlerinin onay vermediğine işaret ediyor.”

Ne olmuştu?

Yaklaşık üç yıldır polis baskınlarına maruz bırakılan Mohamed Isse Abdullahı’nın Ankara Kızılay’daki dükkanına tabela asmasına da müdahale edildi. Planlanan açılış saatinden kısa süre önce dükkana gelen polisler açılışı engellemeye çalışırken dükkan önüne gelen DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis memuru arasında gerginlik yaşandı. Polisler, gazetecilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

Bir polisle tartışan Yeneroğlu, “Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz” dedi. Polis ise Yeneroğlu’na “Haddini sen bileceksin, o parmağını sallamayacaksın” diyerek cevap verdi. 

Tartışma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yeneroğlu, “Polisin ırkçı motivasyonlu baskınlar yapması ve ‘Sizi burada görmek istemiyoruz’ yaklaşımı içinde bulunması hukuksuz uygulamalardır” diye konuştu.

Polisler, Yeneroğlu’nun ayrılmasından sonra hiçbir resmi belge göstermeden “Renkleri rahatsız edici” diyerek tabelanın renkli yerlerini zorla beyaza boyattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.