Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın’da bir günü: Ulaşım esnafıyla buluştu, partiye yeni üyeleri kabul etti, iki açılış törenine katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da bugün (23 Haziran) sabah saatlerinde ulaşım ve taşıma esnafıyla buluştu, ardından partisinin üye kabul törenine katıldı. Öğlen Kuşadası Belediyesi’nin, öğleden sonra da Didim Belediyesi’nin toplu açılış törenlerinde konuştu.

Aydın programına sabah saat 09:00’da Efeler ilçesindeki şehir içi özel halk otobüsleri kooperatifinde ulaşım ve taşıma esnafıyla buluşarak başlayan Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını dinledi. Ardından yaklaşık 15 dakikalık bir konuşma yaptı. Esnafın akaryakıt fiyatlarından yakınmasına cevaben dünyada petrol fiyatlarının yüzde 6 ila 7 civarında artmasına rağmen Türkiye’de artışın yüzde 500 olduğunu söyledi:

“Akaryakıta dünyada yüzde 6, Türkiye’de yüzde 500 zam”

“Hepinizi dikkatle dinledim, aslında bu sadece Aydın’ın sorunu değil. Diğer illerde de şoför esnafıyla oturup konuşuyorum. Aydın’ın burada yaşadığı dertler Türkiye’nin her yerinde var. Gidin Diyarbakır’a orada da var, Konya’da da var, Rize’de de var. Hiçbir iktidar durup dururken zam yapmaz, değil mi? Zam yapmak bir iktidarın aleyhinedir, niye zam yapar? Üç tane nedeni var. Bir; dünyada fiyatlar artıyor, petrol fiyatları yüzde 6 ila 7 artıyor, bizde niye yüzde 350 artıyor? Niye yüzde 500 artıyor? Bu sorunun cevabını bulmak zorundayız. Niye? İkincisi, sadece o değil, vergiler de artıyor. Vergiye ihtiyaçları var, yani paraya ihtiyacı var. Niçin? O kadar büyük taahhütlerin altına girdiler ki bunlara para ödemek zorundalar, üstelik dolar endeksli, yani bizim ‘beşli çete’ dediğimiz, dünyanın parası 10 milyar, 50 milyar, 100 milyar dolar ödeyecekler bunlara, söz vermişler. Parayı nereden bulacaklar? ‘Efendim dünyada petrole zam geldi’, evet, biz de fiyatlara yansıtıyoruz. Ne kadar? Dünyada yüzde 6, Türkiye’de yüzde 500. Her akaryakıt istasyonu bir vergi dairesi bunu unutmayın. Parayı alacaklar, oralara yatıracaklar.”


“Toplumun haksızlık yapan bir iktidara siyaseten ders vermesi lazım”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında çözümün sandık olduğunu vurguladı:

“Aslında siz bir hafta kontak kapatırsanız memleket açlıktan ölür. Yolcuyu taşıyan sizsiniz, mazotu taşıyan sizsiniz. Dolayısıyla Türkiye’de ekonomik hareketliliğin kalbi sizin elinizde. O nedenle gücünüzün ben farkındayım, biliyorum. Sandık gelecek, o gerekli dersi vermek zorundayız, sandıkta bu işi bitirmek zorundayız. Dolayısıyla işin özü büyük sıkıntılarınız var ama bu sıkıntılara biraz daha sabredeceksiniz. Sandık gelecek; ders vermek kolay, elinizi vicdanınıza koyup oy kullanacaksınız. Çoluk çocuğunuzun hakkı için, vatandaşın hakkı için, memleketin huzuru için. Memleketi hangi noktaya getirdiler siz de görüyorsunuz, ben de görüyorum. Dolayısıyla seçim aşamasında sandık geldiğinde oturacaksınız, güzelce ders vereceksiniz. Bir daha gelen iktidar böyle bir olayı yaşatmasın diye. Toplumun haksızlık yapan bir iktidara siyaseten ders vermesi lazım. Demokrasilerdebu dersi vermek kadar değerli bir şey yoktur.”

Kılıçdaroğlu buradan aynı ilçedeki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’na geçti ve partisinin üye katılım töreninde 25 yeni üyenin parti rozetlerini taktı. Burada yaptığı konuşmanın ilk bölümünde partisi adına özeleştiride bulundu:

“CHP olarak geçmişte hatalarımız, eksikliklerimiz oldu”

“CHP olarak geçmişte hatalarımız, eksikliklerimiz oldu. Bugün de olabilir. Bütün mesele hatalardan ders çıkarmaktır. Hataları tekrar etmemektir. Bunları yapmadığımız takdirde sorunu çözeriz. Biz bazen oturduk, Ankara’da güzel nutuklar attık. Efendim niye bize oy çıkmıyor? E sen gittin vatandaşın sofrasına oturdun mu, çayını kahvesini içtin mi, derdini dinledin mi? Senin derdini şöyle çözeriz diye anlattın mı? Anlatmadık. ‘Niye iktidar olamıyoruz?’ diye kendi kendimize düşündük. Demek ki gezmek, oturmak, konuşmak, vatandaşın derdini dinlemek lazım. Biz bir ara da başörtüsü sorununu Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim kadının giyim kuşamından, kadın istediği gibi giyinir. Ona bizim sadece saygı duymamız lazım. O kadının işi gücü var mı, mutfağında, evinde huzuru var mı, evladı çalışıyor mu? Asıl onlarla ilgilenmemiz lazım.”

“Seçimin kaderini gençler belirleyecek”

Kılıçdaroğlu, ardından sandık vurgusu yaptı ve seçimlerin kaderini ilk kez sandığa gidecek gençlerin belirleyeceğini, bu gençlerin “otoriter bir yönetimi kullandıkları oylarla değiştirerek dünya siyaset tarihine geçeceğini” söyledi.

“Feriştahları da gelse diz çökmeyeceğiz”

Kılıçdaroğlu üye kabul töreninin ardından Kuşadası’na geçti ve 13.30’da Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından kente kazandırılan projeler için düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Sizlere baskı nereden ve kimden gelirse gelsin diz çökmeyeceğimizin sözünü veriyorum. Feriştahları da gelse diz çökmeyeceğiz. Biz Kuvayımilliye geleneğinden geliyoruz. Çalışan, üreten, alın teri döken herkesin kazandığı, kimsenin zarar etmediği, alın terinin değer bulduğu bir Türkiye vaat ediyorum” dedi. 

Törende açılışı yapılan tesisler şöyle: 

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi Yeni Hizmet Kompleksi, Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan Cafer Kotan Yaşam Alanı ile alanın içerisinde bulunan Güler-Aydın Süzgeç Taziye Evi, Anne ve Bebek Bakım Merkezi, Kuşadası Belediye Kütüphanesi, Kuşadası Gençlik Spor Parkı, Avukat Doğa Tokuçoğlu Parkı ve Zehra Kosova Parkı.


“Göreceksin Bay Kemal sana neler yapacak”

Kılıçdaroğlu’nun şehirdeki son durağı Didim oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katılan CHP lideri burada yaptığı konuşmada Erdoğan’a seslendi: 

“Bunların ne halt ettiklerini çok iyi biliyorum. Bütün hedefleri Kılıçdaroğlu ve Bay Kemal. Göreceksin Bay Kemal sana neler yapacak? Göreceksin Bay Kemal seni nasıl emekli edecek. Göreceksin Türkiye’ye nasıl itibar kazandırılıyormuş, göreceksin. Göreceksin İstanbul Sözleşmesi’nin nasıl ilk bir haftada yürürlüğe koyuyor Bay Kemal, onu göreceksin. Beni geceleri rüyasında kâbus gibi görüyor, farkındayım.”






Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.