Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

96. Gazi Koşusu’nda zafer Secret Power’ın: Özcan Yıldırım, Gazi Koşusu’nda ilk kez mutlu sona ulaştı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu’nda 96. yıl heyecanı bugün (26 Haziran) yaşandı. Büyük heyecana sahne olan koşuda kazanan Özcan Yıldırım’ın jokeyliğini yaptığı Secret Power oldu. 

Özcan Yıldırım’ın jokeyliğini yaptığı Secret Power, 96. Gazi Koşusu’nda zafere ulaştı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu’nda 96. yıl heyecanı bugün (26 Haziran) yaşandı. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun ev sahipliğinde düzenlenen tarihi koşuya, koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl aranın ardından ilk kez seyirci alındı. Yarışseverler 19’u erkek, üçü dişi 22 safkanın büyük heyecana sahne olan rekabetine tanıklık etti. Yarışta İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in de jokeyliğini yapan İtalyan Lanfranco Dettori ve Fransız Olivier Peslier olmak üzere iki yabancı jokey de boy gösterdi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu’nda kazanan Özcan Yıldırım’ın jokeyliğini yaptığı “Secret Power” oldu. Özcan Yıldırım, böylelikle Gazi Koşusu’nda ilk kez mutlu sona ulaşmış oldu. Öte yandan İngiliz safkan Secret Power’ın sahibi Emrah Karamazı, bir önceki koşu olan “Anafartalar Koşusu”nu da kazanan tayın sahibi olarak üst üste ikinci kez bu mutluluğu yaşadı. 

Yarışı kazanan safkanın sahibi 2 milyon 500 bin liralık kazancının yanı sıra; birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 3 milyon 859 bin 700 TL ikramiye de elde etmiş oldu. Öte yandan ikinciye 1 milyon lira, üçüncüye 500 bin lira, dördüncüye 250 bin lira, beşinci safkana ise 125 bin lira ikramiye ödendi. Özdemir Atman’ın Bold Pilot isimli safkanı ise 1996 yılındaki 2.26.22’lik derecesiyle Gazi Koşuları’ndaki en iyi dereceyi elinde bulundurmaya devam etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.