Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (354): Seçime doğru – İktidarın ekonomi yönetimi ve muhalefetin yol haritası

Medyascope Açık Oturumu’nun 354. bölümünde Alphan Telek, konukları ekonomist ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Dr. Nesrin Nas, siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. İhsan Dağı ile seçime giderken iktidarın ekonomi yönetimini ve muhalefetin ekonomi yol haritasını konuştu.

Tanju Tosun: “İktidarın aldığı ekonomik tedbirler işe yaramıyor”

İktidarın ekonomi performansının ve son dönemde aldığı ekonomik tedbirlerin konuşulduğu bölümde Prof. Dr. Tanju Tosun, bu tedbirlerin hiçbir işe yaramadığını söyledi.

Nesrin Nas: “Çarkları döndürmek isterken çarkları durduruyorlar”

İktidarın ekonomi yönetimine toplumun verdiği tepkilerin tartışıldığı bölümde ise Dr. Nesrin Nas, iktidarın ekonominin çarklarını döndürmek isterken aldığı önlemlerle birçok şirketi daha da zorlayarak aslında çarkları durdurduğuna işaret etti.

İhsan Dağı: “Güvenin olmadığı bir ekonomiyi hükümetin yönetebilmesi çok zor”

Tüm bunlara karşı muhalefetin ekonomi yol haritası ve önlemlerinin tartışıldığı son bölümde ise Prof. Dr. İhsan Dağı, iktidarın ve hatta 2023 sonrasında yönetime gelme ihtimali olan muhalif partilerin dahi güvenin olmadığı bir ortamda ekonomiyi yönetmelerinin çok zor olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.