Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücretin 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi için yönetmelik değiştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belirlenecek yeni asgari ücretin 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmasını sağlamak için yönetmeliği değiştirdi. Yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’nin bugünkü (1 Temmuz) sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam çalışmalarına bugün de devam etti. Komisyon tarafından belirlenecek ara zammın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olması için Asgari Ücret Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı yönetmelik değişikliğiyle, belirlenecek yeni asgari ücretin 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmasının yolu açtı.

Yönetmelikte, “Komisyonca belirlenen ücretler Resmî Gazete’de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” ifadeleri yer aldı. Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin görüşmeler, bugün (1 Temmuz) de sürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.