Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı: Yeni asgari ücret 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaklaşık iki saat süren ilk toplantısı yapıldı. Toplantının ardından taraflar arasında bire bir görüşmeler yapıldı. Medyascope’un edindiği bilgilere göre temmuz ayı ücretleri yeni asgari ücret üzerinden verilecek. Yeni asgari ücret düzenlemesi yapılırken, altı aylık enflasyon kadar bir artış yapılması beklentisi yüksek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantının ardından taraflar arasında bire bir görüşmeler de gerçekleştirildi. Toplantıya işçi temsilcisi olarak TÜRK-İŞ, işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılırken, bakanlık temsilcileriyle birlikte 15 kişi yer aldı. Vedat Bilgin’in başkanlık ettiği masada rakam konuşulmadığı ancak enflasyon oranında düzeltme yapılmasının ele alındığı öğrenildi. Komisyon, asgari ücrete yapılacak ek zammın Temmuz maaşlarına yansıyacağını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarının uzaması halinde artışın 1 Temmuz’dan geçerli olması için gerekli hukuki düzenlemenin yapılması konusunda taraflar mutabakata vardı. Aralık ayında asgari ücret vergiden muaf tutulmuştu. Yeni asgari ücretin de vergiden muaf olması bekleniyor.

Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.