Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılan zammı açıkladı. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL oldu.

Yeni asgari ücret belli oldu. Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun tarafları ile bir araya gelen Erdoğan, asgari ücrete yapılan zammı açıkladı. Asgari ücret 4 bin 253 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Yüzde 30 zam  

Yaklaşık yüzde 30 zam yapılarak 5 bin 500 TL’ye yükseltilen yeni asgari ücret, 1 Temmuz’dan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacak. Erdoğan, asgari ücreti açıklarken ilk önce yüzde 25 zam yapıldığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in uyarısı üzerine oranı yanlış söylediğini belirten Erdoğan, asgari ücrete yapılan zammın yüzde 30 olduğunu ifade etti.

Asgari ücret vergilerden muaf tutulmaya devam edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yılbaşında yapılan zamda olduğu gibi yeni asgari ücretin de vergilerden muaf tutulacağını belirterek, “Asgari ücretin vergi dışı bırakılması yeni rakamda da geçerli olacaktır. Bütün kamu çalışanları ortalama 300-350 lira civarında gelir elde edeceklerdir” dedi.

“İnşallah toplum rahat eder, biz de dua ederiz”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsilen yer aldığını savunan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay ise Erdoğan’a dönerek şunları söyledi: “Çalışanlarla ilgili taleplerimizi ilettik. Gerekçelerimizi biliyorsunuz. İnşallah toplum rahat eder, biz de dua ederiz.”

Türk-İş 6 bin 391 TL’yi telaffuz etmişti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, açıklamadan önce üç gün üst üste toplanmıştı. Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, dün yaptığı açıklamada toplantıda net bir miktarın konuşulmadığını ancak sendikanın açlık sınırı olarak belirlediği 6 bin 391 TL’yi telaffuz ettiklerini aktarmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.