Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meslektaşları öldürüldüğü için grev yapan hekimlere hakaret ve küfür eden Sağlık Bakanlığı çalışanının memurluktan çıkarılması istendi

Saldırgan hasta yakını Mehmet Akçay’ın Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’yı öldürmesi üzerine doktorlar iki gün iş bırakma eylemi yapmıştı. Yayınladığı TikTok videosu ile iş bırakan doktorlara “Sağlıkta grev yapan soysuz köpektir” diyen ve küfreden Sağlık Bakanlığı çalışanı Fatih Toprak’ın meslekten çıkarılması istendi. Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Y. Gökhan Doğramacı’nın imzasıyla hazırlanan dilekçe, Sağlık Bakanlığı’na sunuldu.

Göğsünde Sağlık Bakanlığı’nın amblemi bulunan beyaz gömlekle yaklaşık iki dakikalık video çeken Fatih Toprak, bakanlık personeli olduğunu belirtiyor ve videonun sonunda doktorlara yönelik hakaret ve küfür içeren sözler sarf ediyor. Video boyunca da başının üst kısmında “Sağlıkta grev yapan soysuz köpektir” yazısı sabitlenmiş olarak duruyor. Bu video üzerine Hekimler Birliği Sendikası adına Genel Başkan Yardımcısı Dr. Y. Gökhan Doğramacı tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir dilekçe verildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Disiplin İşlemleri Dairesi Başkanlığı’na hitaben yazılan ve bakanlık personeli Fatih Toprak’ın memuriyetten çıkarılmasının istendiği dilekçe aynen şöyle:

“Fatih Toprak isimli Sağlık Bakanlığı personelinin @fatih 1453 25 tik tok isimli sosyal medya hesabından yayınladığı sesli videoda, ‘SAĞLIKTA GREV YAPAN SOYSUZ KÖPEKTİR’ yazısı sabitlenmiş ve Sağlık Bakanlığı logolu iş kıyafeti ile ‘maaşınız helal olacak mı?’, ‘Banane lan doktorlar öldürülmüşse öldürülmüş!’ ifadeleri ile iş bırakma eylemine katılan doktorlara yönelik sinkaflı küfürler etmiştir. Fatih Toprak isimli Sağlık Bakanlığı personeli; ‘BENİ ŞİKAYET EDİN, BEN BAKANLIK PERSONELİYİM’ diyerek yayınladığı videoyu sonlandırmıştır.

Hal böyle iken; Fatih Toprak isimli Sağlık Bakanlığı personeli hakkında derhal/acilen Disiplin Soruşturması açılmasına dair işbu talep, ihbar ve şikayetimizi sunar ve Fatih Toprak isimli Sağlık Bakanlığı personelinin (bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere) ‘memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak’ hükmüne amir Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin E fıkrasının (g) bendi gereğince ‘devlet memurluğundan çıkarma’ cezası ile tecziye edilmesine karar verilmesini saygı ile dileriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.