Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi, aracı yolladı ancak randevu alamadı

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istemişti. Kılıçdaroğlu, bu aşamada görüşmesinin “disiplin sürecini etkileyebileceği” gerekçesiyle Özcan’a randevu vermedi. Medyascope’a konuşan CHP Bolu İl Başkanı Hüseyin Kazım Karsu, “YDK bu süreçte en doğru kararı verecektir” dedi.

İl ve belediye meclisi üyeleri Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gitti

CHP Bolu İl Başkanı Hüseyin Kazım Karsu, bazı il ve belediye meclisi üyelerinin kendisinden izin alarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gittiğini söyledi. Tanju Özcan’ın görüşme talebinin Kılıçdaroğlu’na iletildiğini doğrulayan Karsu, “Partimizin Yüksek Disiplin Kurulu bu süreçte en doğru kararı verecektir. Kendisi (Özcan) de Disiplin Kurulu’na karşı hangi saikle, neden bu sözleri kullandığını izah edecektir ve kurulumuz da nihai kararını verecektir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ise görüşme talebine, “disiplin sürecini etkileyebileceği” gerekçesiyle sıcak bakmadığı, talebi kabul etmediği öğrenildi.

Özcan, Kılıçdaroğlu’ndan randevu istemişti

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’ndan randevu istediğini, “Sayın genel başkanın öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum. Kendisinden de randevu istedim. Randevuyu verirlerse gidip kendisine detaylı olarak düşüncelerimi anlatacağım. Süreci de anlatacağım samimi olarak. Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum” diyerek duyurmuştu.

Özcan 15 Haziran’da yaptığı bu açıklama sırasında, kararın partiden ihraç yönünde çıkması halinde başka bir partiye geçmeyeceğini de belirterek şunları söylemişti:

“Benim hakkımda ihraç kararı verilirse Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. ‘Herhangi bir partiye gidecek misin?’ soruyorlar. Hayır öyle bir düşüncem yok, aklıma bile gelmez. Hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine açık değilim.”

Ne olmuştu?

Göreve geldikten sonra mültecilere ayni ve nakdi yardımı kesen Özcan, 26 Temmuz 2021’de, şehirde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam uygulanacağını duyurmuştu. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Özcan’ın görüşlerinin kendisini bağladığını ve su gibi temel yaşam hakkının engellenmesinin parti politikası ile taban tabana zıt olduğunu açıklamıştı. 

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Temmuz 2021’de, Özcan hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “nefret ve ayrımcılık” suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

Tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili söylediği sözler büyük tepki uyandıran Özcan’ın, 16 Mayıs’ta belediye meclisindeki oylama sırasında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz? Ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” sözleri de tepki çekmişti. Çınar, Bolu 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak Özcan hakkında “koruma tedbiri kararı” aldırmıştı. Özcan’ın bu sözleri ve kendisini protesto edenlere gösterdiği tepkiler, disipline sevk gerekçesi olarak gösterildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.