Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e uyarı: “İç savaşı körüklemiş olacaksınız”

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya’da bir camide Kuveytli Vehhabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesine tepki gösterdi. Ünlü, “Diyanet’i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız” dedi.

“Diyânet bu işin kontrolünü kaybetmiş durumda”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı sert sözlerle eleştirdi.

Ünlü, “Diyânet’i, vehhâbîleri konuşturmama husûsunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır. Diyânet bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyânet’i uyarıyoruz. hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer câmiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz selefîliğe vehhabîliğe hizmet edip iç savaşı körüklemiş olacaksınız. Diyânet en kısa zamanda kendine gelmeli, bünyesindeki sapık i’tikâdlı vehhâbî zihniyetli adamları da tespit edip ihrâc etmeli ve câmiileri de mutlakâ kontrol altına almalıdır” paylaşımında bulundu.

Akit’in dağıttığı kitaba tepki: Yakın

 Akit gazetesinin dağıttığı Vehhâbîlerin en büyük kitabı Kitabu’t-Tevhîd’i okumamanız ve evinizde varsa yakmanız husûsunda uyarıyoruz” diyen Ünlü, şöyle devam etti:

“Sonuç olarak; Osmân el-Hamîs ve Mahmûd el-Hasenât gibi adamların Türkiye’ye giriş çıkışları âcilen iptâl edilmelidir. Şahıslar hakkında isimleri çoğaltabiliriz. Bu adamların sayın cumhurbaşkanımızı methetmeleri ve devletimize sâhip çıkar gibi görünüp Türk bayraklı paylaşımlar yapmaları bizi aldatmamalıdır. Çünkü biz onların Arapça konuştukları diğer videolarında mâturîdîlere, bizim bütün Türk halkının Müslümanlarına kâfir dediklerini görüyor ve biliyoruz. Bunlar şu anda kendilerine yer edinmeyi hedefliyorlar, daha sonra da câmiilerde bu kadar kalabalık toplayan bu kişilerin insanlarda büyük etkisi olduğu için onları sokağa dökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tabii böylesi tahrîklerden Arap kardeşlerimiz daha ziyâde etkilenip memlekette iç karışıklığa sebebiyet vereceklerdir. Bundan dolayı devlet büyüklerimizi uyarıyoruz.

İki bin Selefi dernek silahlanıyor iddiasında bulunmuştu

Ahmet Mahmut Ünlü, 2020 yılında katıldığu bir televizyon programında Türkiye’de iki bin selefi derneği olduğunu ve bunların silahlandığını söylemişti. Derneklerin ayaklanma çıkartmayı hedeflediğini savunan Ünlü, selefi derneklerinin Şii derneklerle de çatışabileceğini ileri sürmüştü. Ünlü, bir gazeteye yaptığı açıklamada ise savcılar kendini çağırırsa silahlanan en az 150 derneğin ismini verebileceğini söylemişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve Ünlü’yü ifadeye çağırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.