Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atandı | Medyascope’a konuşan CHP İl Başkanı Özel: “Kadın olmamı ve çalışmamı kaldıramadılar, görevimin başındayım”

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, zamanında kongre yapmadıkları gerekçesiyle CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına karar verdi. Yerine kayyum atanan CHP İl Başkanı Gönül Özel, Medyascope’ye konuştu. Özel, “Kesinleşmiş bir karar yok, görevin başındayım. Genel merkez istinaf yoluna başvuracak. Birilerinin çanağına çomak soktum, parti tüzüğüne göre hareket etmeyen 15 ilçe başkanını görevden aldım, kadın olmamı ve çalışmamı kaldıramıyorlar” dedi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan eski CHP İl Başkanı Muzaffer Değer’in ise koronavirüs nedeniyle karantinada olduğu ve karantina sürecinin iki gün sonra biteceği öğrenildi. Değer, 45 gün içinde il yönetimini olağanüstü kongreye götürüp yeni yönetimin seçilmesini sağlayacaklarını açıkladı.

Zamanında kongre yapmadıkları gerekçesiyle açılan davada, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atandı.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, kayyum heyeti başkanlığına eski CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer’i, kayyum üyeliklerine de Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu’nu atadı.

Kararda, kayyum yönetiminin yasal sürede kongre kararı alması istendi.

Yerine kayyum atanan Özel: “Görevimin başındayım”

Yerine kayyum atanan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Medyascope’a konuştu. Kararı gülerek karşıladığını, mahkemenin verdiği kararda istinaf yolunun açık olduğunu belirten Özel, hukuken görevinin başında olduğu mesajını verdi:

“Kesinleşmiş bir karar yok, görevin başındayım. Genel merkez istinaf yoluna başvuracak. Birilerinin çanağına çomak soktum, parti tüzüğüne göre hareket etmeyen 15 ilçe başkanını görevden aldım. Kadın olmamı ve çalışmamı kaldıramadılar. Arı kovanına çomak soktuk, onlar da imza toplayıp olağanüstü kongreye gitmek istediler ancak genel merkez kongreye götürmedi. Şu anda görevimin başındayım ve genel merkez ile genel başkanımız yanımdadır.”

Kayyum atanan Değer koronavirüs karantinasında

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan eski CHP İl Başkanı Muzaffer Değer’in ise koronavirüs nedeniyle karantinada olduğu ve iki gün sonra karantina sürecinin biteceği öğrenildi. Medyascope’a konuşan Değer, şunları söyledi:

“Bize mahkemenin tebligatı yapılacak. Biz de kayyum heyeti olarak partiye gidip göreve başlayacağız. Amacımız yasal sürede, bu da tahmine 45 gün içinde il yönetimini olağanüstü kongreye götürüp yeni yönetimin seçilmesini sağlamak. Kim ya da kimler aday olur bilemem ama amacımız kongreyi sağlıklı bir şekilde yapıp görevi seçilen yönetime devretmektir.”

2008’de il başkanı seçilen Değer, 23 Kasım 2011’de genel merkez tarafından görevden alınmıştı.

Ne olmuştu?

16 Şubat 2020’de yapılan il kongresinde CHP Diyarbakır İl Başkanı seçilen Gönül Özel’in görevden alınması için en az 70 delege imza toplamış ve imzalar, CHP Genel Merkezi’ne gönderilmişti.

Olağanüstü kongre kararı alınmamasının ardından Özel’in görevden alınması için imza toplayan delegeler tarafından dava açılmıştı.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, davanın üçüncü duruşmasında CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.