Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MVP Vasilije Micic Anadolu Efes ile devam dedi – Lacivert-beyazlılar Adrien Moermann’ın yerini Achille Polonara ile doldurdu

Vasilije Micic, Anadolu Efes ile three peat (üç sene üst üste şampiyonluk) için bir yıl daha devam edecek. Anadolu Efes, takımdan ayrılan Adrien Moermann’ın yerini de Achille Polonara ile doldurdu.

Turkish Airlines EuroLeague’de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes’te iki yılın da finaller MVP’si Vasilije Micic, takımda kaldı. 

Kontratında NBA çıkış opsiyonu bulunan ve geçen sezonki şampiyonluk sonrasında artık NBA’de oynamak istediğini söyleyen Vasilije Micic, bir sezon daha Anadolu Efes’te oynama kararı aldı. Menajerinin yaptığı açıklamaya göre NBA’e çıkış opsiyonunun tarihi geçen Sırp yıldız, önümüzdeki sezonda da üst üste üçüncü EuroLeague şampiyonluğu için lacivert-beyazlı formayı terletecek.

Menajeri Misko Raznatovic’in açıklaması:

Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz, önümüzdeki sezon Larkin ve Micic ile birlikte üst üste üçüncü EuroLeague kupasını hedeflediklerini açıkladı:

2018 yılında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımından Anadolu Efes’e transfer olan Vasilije Micic, EuroLeague’de sezonu son sırada tamamlamış bir takıma gelmişti. Micic’in takımın liderliğine geçmesiyle birlikte ivme yakalayan Anadolu Efes, 2018-2019 normal sezonunu dördüncü bitirdi. Sezonun sonlarına doğru Shane Larkin’in de form tutarak Sırp yıldızla harika bir ikili oluşturduktan sonra Anadolu Efes takım halinde daha iyi gözükmeye başladı.

Çeyrek final serisinde FC Barcelona’yı 3-2 geçen temsilcimiz 18 yıl aradan sonra EuroLeague Final-Four sahnesine geri döndü.  F4 yarı finalinde ise bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe’ye karşı 55 sayı kaydeden Micic-Larkin ikilisi, Anadolu Efes’in farklı galibiyetinde büyük rol oynamış ve kulüp tarihinde ilk kez lacivert-beyazlıların EuroLeague finalinde boy göstermesini sağlamıştı. Finalde güçlü rakibi CSKA Moskova’ya karşı tecrübesizliğinin kurbanı olan Anadolu Efes sezonu ikinci tamamlamakla yetindi.

Final-Four 2019 yarı final özeti:

Final-Four 2019 final özeti:

2019-2020 sezonuna da önceki sezonun ivmesi ile iyi başlayan Anadolu Efes, Vasilije Micic’in önderliğinde fırtına gibi esti. Temsilcimiz 24 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile EuroLeague’in zirvesindeyken, koronavirüs salgını nedeniyle beyaz sezon ilan edildi ve Anadolu Efes kadrosu şampiyonluk hayalini bir yıl ertelemek zorunda kaldı.

2020-2021 sezonuna da önceki sezondaki ritmini yakalayamayan lacivert-beyazlılar, sezonun sonlarına doğru performansını artırarak normal sezonu üçüncü sırada tamamladı. Play-offlarda da Real Madrid’i 3-2 geçerek tekrardan F4 başarısını gösterdi. Final-Four yarı finalinde 2019 finalinin rövanşında CSKA Moskova’ya karşı kazanarak tekrar finale yükselen temsilcimiz, bu kez daha tecrübeli ve daha iddialı olarak geliyordu. Finalde FC Barcelona’yı mağlup ederek şampiyonluğuna uzanan Anadolu Efes, 25 yıllık hasretin ardından bir Avrupa kupası zaferini daha hanesine yazdırdı. Yıldız gard Vasilije Micic ise EuroLeague’de hem normal sezonun hem de Final-Four’un MVP’si seçilerek tarihi performansını taçlandırdı.

2021 EuroLeague Final-Four yarı final özeti:

2021 EuroLeague Final-Four final özeti:

Geçen sezon da kadrosunu korumayı başararak üst üste ikinci şampiyonluk hedefiyle yola çıkan temsilcimiz, sakatlık ve hastalık gibi sebeplerden dolayı sezona dört mağlubiyet ile başladı. Larkin’in formsuz, Micic’in de sakatlık problemiyle başladığı sezonda takımın şampiyonluğu koruyacağına dair şüpheler artıyordu. Ancak sezonun son bölümünde ivmelenen, savaş sebebiyle Rus takımlarının men edilmesiyle de altıncı sırayı alan Anadolu Efes bu kez çeyrek finallere ev sahibi avantajı bulunmadan katıldı. AX Armani Exchange Milan ile eşleşen temsilcimiz, rakibini 3-1 ile geçerek üst üste üçüncü kez adını Final-Four’a yazdırdı. Yarı finalde büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Olympiakos’u, Vasilije Micic’in son saniye üçlüğü ile 77-74 mağlup ederek üst üste üçüncü kez finale yükseldi. Bu defa finalde önceki sezon çeyrek finalde mağlup ettiği Real Madrid ile eşleşen Anadolu Efes, yine büyük çekişmeye sahne olan maçta Micic’in 23 sayısı ile 58-57 galip gelerek üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti.

Üst üste ikinci kez Final-Four MVP’si seçilen Vasilije Micic, EuroLeague’in en iyi oyuncusu olduğunu bir kez daha tescil ettirdi. Şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada artık NBA’e gitmesinin vakti geldiğini düşünmeye başlayan yıldız oyuncunun takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak NBA’de istediği rolü bulamayan Micic, bir yıl daha Anadolu Efes’te kalma kararı aldı. Sırp yıldız üst üste üçüncü şampiyonluk için önümüzdeki sezonda da temsilcimizin başarısı için ter dökecek.

2022 EuroLeague Final-Four yarı final özeti:

2022 EuroLeague Final-Four final özeti:

Micic, Anadolu Efes kariyerinde iki EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra, iki kez Final-Four MVP’liği, bir EuroLeague normal sezon MVP’liği, bir EuroLeague sayı krallığı, iki Türkiye Basketbol Süper Ligi , bir Türkiye Kupası ve iki de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanma başarısı gösterdi. 

Anadolu Efes, Achille Polonara ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı

Anadolu Efes, takımdan ayrılan Adrien Moermann’ın yerini geçen sezonu Fenerbahçe Beko’da geçiren 31 yaşındaki İtalyan forvet Achille Polonara ile doldurdu. Polonara, geçen sezon Igor Kokoškov’un isteği doğrultusunda Fenerbahçe Beko’ya transfer olmuştu. Ancak sezonun başlamasına çok az bir süre kala koçun takımdan ayrılarak NBA’e gitmesiyle, yeni gelen koç Sasha Djordjevic’in sistemine uyum sağlayamayan tecrübeli oyuncu beklentileri karşılayamamıştı. Fenerbahçe Beko ile çıktığı 34 karşılaşmada 7.3 sayı, 4,3 ribaund, 1,1 asist ve 0,7 top çalma ortalamaları ile mücadele etmişti. 

Achille Polonara’nın paylaşımı:

Achille Polonara, Anadolu Efes’te Adrien Moermann’ın boşluğunu ribaund ve savunma yönlerinden doldurabilir. Özellikle açık sahada etkili oyunu ile ve zaman zaman da kısa beşlerde pivot pozisyonunda görev yapabilmesi koç Ergin Ataman’ın oyunu çeşitlendirmesi açısından fayda sağlayabilir. Ancak geçen sezon Fenerbahçe Beko’da yakaladığı yüzde 30’luk üç sayılık atış yüzdesi, Anadolu Efes’in Moermann’dan aldığı dış şut katkısı ile forvetten alan açma konusunda sıkıntı yaşamasına neden olabilir.

Yaza: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler