Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, Samsun’da: “Çiftçinin dertlerini çözmek için elimizden geleni yapacağız”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karadeniz turu kapsamında bugün (22 Temmuz) Samsun’daydı. Akşener Terme, 19 Mayıs ve Atakum ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Medyascope muhabiri İbrahim Yayan, sahadan izlenimlerini anlattı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün (22 Temmuz) Karadeniz turunun son durağı olan Samsun’daydı. Akşener; Terme, 19 Mayıs ve Atakum ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Atakum’da halka seslenen Akşener, Türkiye’de insanların farklılıkları üzerinden birbirine düştüğü bir süreçten geçtiğini söyledi. Akşener, “Beyefendiler Diyarbakır’a gidip bana faili meçhulcü diyorlar, buraya gelip PKK’lı diyorlar. Bunlara cevap verdiğinde gençler unutuluyor, esnaf, çiftçi unutuluyor. Ben bu tür siyasi polemiklere girmek yerine sizlerin sorunlarını dillendireceğim” dedi. Seçmenin siyasetçi için velinimet olduğunu dile getiren Akşener, esnaf dükkanlarına yaptığı ziyaretleri şöyle anlattı:

“Esnaf unutuldu. Bu insanlar ne yer, ne içer düşünen yok. Gördüm ki eğer dertler konuşulmazsa, eğer dertlere çare üreterek siyasetçi bir rekabetin içine girmezse, çırak çıkıyorsunuz. Siz de siyasetçileri buraya çağırın. Onların çözüm önerilerini dinleyin. Ölçün biçin, ona göre oyunuzu verin.”

Çiftçiye yönelik söylemleri ilgiyle karşılandı

Akşener, konuşmasında mülteci meselesine de değindi ve “Sayın Erdoğan yüzünden ülkemize mülteciler geldi. Bazı yerlerde demografik yapımızın değişme tehlikesi var. Kimilerine göre 5,5 kimileri göre 6 milyon Suriyeli var ülkemizde. Biz bu insanları incitmeden göndereceğiz” diye konuştu.

Çiftçilerin sorunlarını çözmek için elinden geleni yapacağını da belirten Akşener, “Kurmaylarımız oturdu, çalıştı. Fındık 74 liradan alınmalı. Pirinç de 15 liradan alınmalı. Çiftçi zor durumda. Ben ve arkadaşlarım çiftçinin dertlerini çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Akşener’in çiftçiye yönelik söylemleri, halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Diyarbakır anneleri çıkışı

Bir esnaf, “Diyarbakır annelerine bir öncelik yapsanız da siz ikna etseniz” diyerek Akşener’e eylem yapan annelerle PKK arasında diyaloğa öncülük etmesini önerdi. Akşener ise bu öneriye, “Enteresan” cevabını verdi. Öneriyi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta not aldı. 

İYİ Parti, Karadeniz turu boyunca kameralara yansıyanların dışında da temaslar gerçekleştirdi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, üç şehirde esnaf ve ticaret odası temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bu buluşmalara dair notlar, akşam saatlerinde basına kapalı gerçekleştirilen yemekli toplantılarda Akşener’e aktarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.