Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağduyu (41): “İhanet” ve “sadakat” kavramları üzerinden bir AKP okuması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TRT yayınında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu kastederek “Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi lideri Ali Babacan, Erdoğan’ın sözlerine şöyle yanıt verdi: “Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi. 13 sene layıkıyla dışişleri ve ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde, 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare?”

“Biz olmasak Tayyip Erdoğan bir hiçti” diyen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise “ihanet” ifadesi üzerinden Erdoğan’a tepki gösterdi: “Bazı kavramlar yıpratılmamalı, yerinde kullanılmalı. İhanet çok ağır bir itham. Bizim nihai sadakatimiz Allah’a, ait olduğunuz topluma, milletedir. Eğer faniler o ilkelere uyarlarsa sadakat gösteririm. O ilkelere uymayanlara değil Tayyip Erdoğan babam olsa sadakat göstermem. Benim hiçbir faniye nihai sadakatim yoktur.”

Sağduyu programının bu bölümünde Tarık Çelenk, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrılanların ve partide kalanların birbirine bakışını, seçmenin bu tartışmalara dair hislerini, “ihanet” ve “sadakat” kavramları üzerinden partinin dünü ve bugününü yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.