Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanıtılamamış “milli içkimiz”: Rakı

“Uğruna sofra kurulan kaç içki var?” sorusu rakının diğer alkollü içkilerden farkına vurgu yapmak için kullanılan bir sav. Zira hem rakının hem de uğruna kurulan sofranın kendine özgü bir terbiyesi olduğu, bu kültüre hâkim olanlarca sıklıkla dile getiriliyor. Türkiye’de yenisiyle eskisiyle tüm nesiller rakı meclisinde muhabbetle buluşmanın yazılı olmayan kurallarına az çok aşina. Ancak “milli içkimiz” diye de anılan rakı dünyaya ne kadar tanıtılabildi, tanıtılabiliyor? Öyle ki tüm dünyada da tescillenen “rakı tat çemberi” daha geçen yıl çıkarıldı. Namı sınırları çoktan aşan bu içkiyi kimyager Duygu Beypınar ve içki yazarı Mehmet Yalçın anlatıyor.

Kamera & kurgu: Özgün Özgül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.