Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP, üçüncü yıldönümünde kayyum atamalarını Diyarbakır’da protesto etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, kayyum atamalarının üçüncü yıldönümünde Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı. Halk iradesinin gasp edildiğini savunan parti yöneticileri, “Kayyum darbesi dönemi üç yıl önce bugün başladı” dedi.

Lise Caddesi’nde yapılan açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ katıldı.

“İlk kez sivil iktidar döneminde”

Açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki şunları söyledi: “Aslında halkın iradesi ilk kez 19 Ağustos’ta yok sayılmadı, 27 Mayıs ihtilalcileri ve 12 Eylül darbecileri de siyasi partileri kapatmıştı ama ilk kez AKP ve MHP iktidarı döneminde, sözde sivil bir iktidar döneminde halkın seçme ve seçilme hakkı yok sayıldı, iradesi gasp edildi.”

“Kayyum darbesi dönemi”

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise süreci “kayyum darbesi” diyerek niteledi ve “Kayyum darbesi dönemi üç yıl önce bugün başladı. Seçim adaleti yerle bir edildi ve kayyumlar ile halkın iradesine sahip çıkmasının önüne çok büyük bir engel getirildi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.