Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener İstanbul’da: “16 yaşında bir kız çocuğu uyuşturucunun adını bilmemeli”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (19 Ağustos) İstanbul’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Küçükçekmece, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerindeki esnafı ziyaret eden Akşener, İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesini protesto eden vatandaşlarla buluştu.

Haber: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

Meral Akşener’in ilk durağı Küçükçekmece’ydi. Küçükçekmece’de sekiz esnafı ziyaret eden İYİ Parti lideri, daha sonra Güngören ilçesindeki Barış Parkı’na gitti. Akşener’i Barış Parkı’nda Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (TOZDER) üyeleri karşıladı. Akşener, evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Yalova ziyaretinde kendisine uyuşturucu hakkında soru yöneltilmesine ilişkin konuşan Akşener şunları söyledi: 

Benim devlete duyduğum saygı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu hakkındaki tweetlerine cevap vermemi engelledi. Bunun üzerine Yalova’da 16 yaşında bir genç kız, ismini bile söyleyemediğim bir uyuşturucu hakkında soru sordu. Bakın çok ilginç. 16 yaşında bir kız çocuğu bu ülkede uyuşturucunun adını bilmemeli.”

“Hırsızlık yapmayacağız, israf yapmayacağız”

Akşener, Barış Parkı’nın ardından Güngören ve Zeytinburnu’nda esnaf ziyaretlerine devam etti. Akşener’in ziyaret ettiği bir dükkânın işletmecisinin 18 yaşında olması dikkat çekti. Babasının taksici, annesinin ise ev kadını olduğunu söyleyen 18 yaşındaki kadın, ailesinin borçlarını ödemeye yardımcı olmak amacıyla işe başladığını dile getirdi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Zeytinburnu’ndaki yurttaşlara seslenen Akşener, “Zeytinburnu’nun orta yerinde PKK’lıyım, Diyarbakır’da ise faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim, artık karar verin” dedi.

92 puanla atanamamış gençlerin yaşadıklarını anlatmaya devam edeceğini dile getiren İYİ Parti lideri aynı zamanda emekli maaşının asgari ücretle aynı olması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının sonlarına doğru kalabalık arasındaki bir vatandaş, Akşener’e “Peki ülkenin problemlerini nasıl çözeceksiniz?” diye seslendi. Akşener ise vatandaşa şöyle yanıt verdi: “Hırsızlık yapmayacağız, israf yapmayacağız, 500 milyon dolarlık uçaklara binmeyeceğiz, 38 milyar lirayı birilerinin cebine koymayacağız. Allah’ın izniyle çözeceğiz.” 

Vatandaşlar adaylık konusunda ne düşünüyor?

Akşener’in Küçükçekmece’deki temasları sırasında İYİ Parti liderini karşılamayı bekleyen vatandaşlara 2023 seçimleri hakkında sorular yönelttik. İYİ Parti’nin Küçükçekmece’deki oy oranını yükselteceğini düşünen vatandaşların birçoğu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kararsız olduklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında kazanma şansını düşük gördüklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.